fbpx

Uusi Ostakaa makkaraa

Enää ei osteta pelkkää makkaraa

Maailma muuttuu ja niin muuttuvat myös lasten lempiruoat. Aikuiset kuvittelevat lasten suosivan punaista lihaa, vaikka totuus on toinen: monet lasten suosikeista ovat kasvisruokia.

Jos kerran lasten lempiruoat ovat jo muuttuneet, olisiko myös kaikille tuttu klassikkokappale Ostakaa makkaraa nykyaikaistettavissa? No johan toki!

Uusi Ostakaa makkaraa on kannustuksemme kohti kestäviä ruokavalintoja ilman ehdottomuuksia. Lihalauantai voi olla lapsiperheilläkin kerran viikossa. Muina päivinä sitten helppoa ja herkullista kasvisruokaa, esimerkiksi Beanit-tuotteista valmistettuna.

Aikuiset eivät tiedä

Lasten suosimissa kouluruoissa on viime vuosina näkynyt yhä enemmän kasvisruokia. Tätä ei heidän vanhempansa osaa olettaa, mikä selvisi teettämästämme kyselystä. Ja miten voisivatkaan, sillä ei heidän omassa lapsuudessaan ollut kouluissa tarjolla kaikkia niitä hienoja kasvisruokia, joita nykylapset saavat syödäkseen?

Yhtälailla kuin aikuisten käsitykset kaipaisivat tuulettamista, ajattelimme, että myös Ostakaa makkaraa -laulun päältä voisi pyyhkiä pölyjä. Kutsuimme apuun Pikku Papun Orkesterin, jonka käsissä laulu sai uudet sanat. Päivitetyissä sanoissa toteutuu nykysuositustenkin mukainen monipuolinen ruokavalio.

OSTAKAA MAKKARAA

Ostakaa makkaraa​
Harvemmin kuin perunaa ja porkkanaa​

Popsikaa papua​
Se tuo lautaselle hyvää makua​​

Maistakaa mansikkaa​
Väriä ja herkkua kun tarjoo maa​

Haukatkaa naurista​
Vihannesten syöminen on kaunista

Nuotit jakoon – soitto alkakoon

Monipuolisemman musiikin ja ruoan edistämiseksi jaamme päivitettyä laulua nuotteineen alakoulujen opettajille ja kaikille kiinnostuneille.

Ota tästä nuotti talteen ja päästä sisäinen muusikkosi irti nokkahuilulla, laulaen tai jollain muulla instrumentilla. Olisi kiva kuulla teidän soittoa ja laulua, joten jaa halutessasi kuvia ja videoita Instagramissa kappaleen tunnisteella #uusiostakaamakkaraa!

Pikku Papun Orkesteri

Onhan Pikku Papun Orkesteri nyt aivan ilmeinen valinta kappaleen versioimiseksi jo nimensä puolesta! Yksi maamme lasten musiikin ykkösbändeistä koostuu huippumuusikoista.

Pyyntöömme laulun versiomiseksi orkesterin jäsenet tarttuivat mieluusti. Halua lisäsi mahdollisuus innostaa ihmisiä tekemään kestävämpiä valintoja, jotta vielä sadankin vuoden päästä olisi maapallo, jolla laulaa.

Beanit there or be square!