Härkäpapu: uusi vanha ruoka

Palkokasveihin kuuluva härkäpapu on ikivanha Suomessa viljeltävä kasvi, joka on kokenut viime vuosina uuden vahvan tulemisen. Eikä ihme, onhan härkäpapu mitä mainioin ravinnonlähde.

Härkäpapu sisältää jopa 30 prosenttia proteiinia, jota täydentävät runsas määrä ravintokuitua, hitaasti verensokeria nostavat hiilihydraatit ja B-ryhmän vitamiinit.

Härkis® – tuotteissa härkäpapu käytetään kuorineen päivineen, mikä parantaa tuotteiden kuitupitoisuutta entisestään.

Mikä ihmeen härkäpapu?

Härkäpavun sisältämät proteiini ja kuitu pitävät huolen, että vatsalaukku murisee tyhjyyttään hieman tavallista harvemmin. Hitaat hiilihydraatit taas pitävät verensokerin tasaisissa luvuissa pitempään, eikä hurjia nälkäpiikkejä saati -kiukkuja pääse syntymään.

Ennen kaikkea härkäpapu on oikein käsiteltynä monipuolinen ja hyvänmakuinen – tai kuten meillä on tapana sanoa: härkullinen – raaka-aine ruoanlaittoon. Siinä on miedon juureva ja aavistuksen pähkinäinen maku joka taipuu monenlaiseen käyttöön. Uskommekin vahvasti suomalaisen härkäpavun uuteen nousuun ja paluuseen ihmisten lautasille.