Kun Beanit® lähti Kauhavalta Kaliforniaan, yksityiskokkimme Matt Barr loihti herkullisen Jukatanin pulled Beanit® -reseptin. Näihin makuihin on helppo rakastua! Koko resepti vaatii esivalmisteluja ja hieman panostusta, mutta palkitsee takuulla! Ohjeessa mukana myös pari oikotietä.
Raaka-aineet
Ohjeet
Paahda mausteita kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä noin puoli minuuttia, kunnes ne alkavat tuoksua. Siirrä kulhoon viipaloitujen sipuleiden kanssa. Laita kattilaan etikka, suola ja sokeri ja kiehauta kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet. Kaada liuos sipuleiden päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa. Anna tekeytyä vähintään 4 tunnin ajan tai mielellään yön yli.
Mikäli habanerosalsa tuntuu liian tuliselta vaihtoehdolta, voit korvata sen osittain tai kokonaan keltaisella paprikalla. Kiireinen kokki voi myös valita kaupasta valmiin habanero- tai jalapenosalsan.
Paahda oreganoa paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes se alkaa tuoksua. Kaada oregano tehosekoittimeen. Paahda chilejä samalla pannulla välillä käännellen, kunnes niihin ilmestyy tummia pilkkuja (n. 15 minuuttia). Chilien tulisuus vähenee paahdettaessa. Poista chileistä kannat ja lisää tehosekoittimeen. Paahda sipuleita samalla pannulla, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet. Laita tehosekoittimeen ja lisää mukaan muut jäljellä olevat aineet. Sekoita kunnes salsa on koostumukseltaan hiukan karkeaa (salsassa saa olla mukana sattumia eikä sen tarvitse olla täysin sileää).
Achiote tai annatto on mauste, jota käytetään paljon muun muassa meksikolaisessa, karibialaisessa ja filippiiniläisessä keittiössä. Se antaa ruoille kauniin punaisen värin ja maistuu pähkinäiselle ja miedon pippuriselle. Annaton siemeniä tai jauhetta myydään joissain etnisissä kaupoissa. Jos niitä ei löydy, voit korvata siemenet paprikajauheella ja kurkumalla. Toinen vaihtoehto on oikoa vielä enemmän ja käyttää valmista BBQ-kastiketta. Valitse siinä tapauksessa paprikainen, tomaattinen tai hedelmäinen versio, esimerkiksi Poppamiehen Roasted Garlic tai Ginger & Beer.
Yhdistä öljy ja annatonsiemenet ja kuumenna matalalla lämmöllä, kunnes öljy muuttuu kirkkaanpunaiseksi. Jos käytät paprikajauhetta ja kurkumaa, kuumenna myös niitä öljyssä miedolla lämmöllä. Älä anna kiehua. Lisää joukkoon chilit, valkosipuli, sipuli, kumina ja oregano. Kuumenna vielä 10-15 minuuttia. Älä edelleenkään anna seoksen kiehua. Jäähdytä ja lisää seos tehosekoittimeen lehtipersiljan, limemehun ja viinietikan kanssa. Sekoita kunnes seos on sileää. Mausta oman maun mukaan suolalla.
Paista Beanit®-suikaleita pannulla, kunnes ne alkavat ruskistua. Lisää achiotetahnaa ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes maku ja ulkonäkö tuntuvat omaan makuun sopivilta.
Paahda tortillalettuja pannulla tai grillissä (gluteenittoman reseptistä tulee valitsemalla maissitortilloja). Täytä tortillat achiote-Beanit®-suikaleilla ja lisää täytteeksi habanero-salsaa, viipaloitua avokadoa, marinoitua sipulia, ohueksi viipaloitua retiisiä ja tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria.
Ainesosat
Valmistusohjeet
Paahda mausteita kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä noin puoli minuuttia, kunnes ne alkavat tuoksua. Siirrä kulhoon viipaloitujen sipuleiden kanssa. Laita kattilaan etikka, suola ja sokeri ja kiehauta kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet. Kaada liuos sipuleiden päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa. Anna tekeytyä vähintään 4 tunnin ajan tai mielellään yön yli.
Mikäli habanerosalsa tuntuu liian tuliselta vaihtoehdolta, voit korvata sen osittain tai kokonaan keltaisella paprikalla. Kiireinen kokki voi myös valita kaupasta valmiin habanero- tai jalapenosalsan.
Paahda oreganoa paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes se alkaa tuoksua. Kaada oregano tehosekoittimeen. Paahda chilejä samalla pannulla välillä käännellen, kunnes niihin ilmestyy tummia pilkkuja (n. 15 minuuttia). Chilien tulisuus vähenee paahdettaessa. Poista chileistä kannat ja lisää tehosekoittimeen. Paahda sipuleita samalla pannulla, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet. Laita tehosekoittimeen ja lisää mukaan muut jäljellä olevat aineet. Sekoita kunnes salsa on koostumukseltaan hiukan karkeaa (salsassa saa olla mukana sattumia eikä sen tarvitse olla täysin sileää).
Achiote tai annatto on mauste, jota käytetään paljon muun muassa meksikolaisessa, karibialaisessa ja filippiiniläisessä keittiössä. Se antaa ruoille kauniin punaisen värin ja maistuu pähkinäiselle ja miedon pippuriselle. Annaton siemeniä tai jauhetta myydään joissain etnisissä kaupoissa. Jos niitä ei löydy, voit korvata siemenet paprikajauheella ja kurkumalla. Toinen vaihtoehto on oikoa vielä enemmän ja käyttää valmista BBQ-kastiketta. Valitse siinä tapauksessa paprikainen, tomaattinen tai hedelmäinen versio, esimerkiksi Poppamiehen Roasted Garlic tai Ginger & Beer.
Yhdistä öljy ja annatonsiemenet ja kuumenna matalalla lämmöllä, kunnes öljy muuttuu kirkkaanpunaiseksi. Jos käytät paprikajauhetta ja kurkumaa, kuumenna myös niitä öljyssä miedolla lämmöllä. Älä anna kiehua. Lisää joukkoon chilit, valkosipuli, sipuli, kumina ja oregano. Kuumenna vielä 10-15 minuuttia. Älä edelleenkään anna seoksen kiehua. Jäähdytä ja lisää seos tehosekoittimeen lehtipersiljan, limemehun ja viinietikan kanssa. Sekoita kunnes seos on sileää. Mausta oman maun mukaan suolalla.
Paista Beanit®-suikaleita pannulla, kunnes ne alkavat ruskistua. Lisää achiotetahnaa ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes maku ja ulkonäkö tuntuvat omaan makuun sopivilta.
Paahda tortillalettuja pannulla tai grillissä (gluteenittoman reseptistä tulee valitsemalla maissitortilloja). Täytä tortillat achiote-Beanit®-suikaleilla ja lisää täytteeksi habanero-salsaa, viipaloitua avokadoa, marinoitua sipulia, ohueksi viipaloitua retiisiä ja tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria.