Sitruunarisotto ja rapea härkäpapumuru - Beanit

Sitruunarisotto ja rapea härkäpapumuru

Annoksia4 annosta
Annos-
määrä

Reseptissä on kermainen risotto ja sitruksisen raikas maku yhdistetty herkulliseksi kokonaisuudeksi. Annoksen viimeistelee Beanit® härkäpapumuru, joka paistettuna tuo ruokaan ihanaa rapeutta ja täyteläistä makua.

Raaka-aineet

 1 pkt Beanit® härkäpapumurua (250 g)
 4 dl risottoriisiä
 ¾ dl öljyä
 1 l kasvislientä
 1 sipuli
 1 dl valkoviiniä
 1 sitruuna (kuori raastettuna ja mehu)
 1 dl parmesanjuustoa raastettuna
Päälle
 1 dl rucolaa

Ohjeet

1

Kuumenna erillisessä kattilassa kasvisliemi (esim. vedestä ja kasvisliemikuutiosta tai fondista).

2

Kuullota pannulla öljyssä hienonnettu sipuli ja sitruunankuorta. Lisää riisi, ja kuullota hetken, kunnes riisi on läpikuultavaa.

3

Lisää pannulle valkoviini ja kiehauta kunnes valkoviiniä on jäljellä noin puolet. Lisää kasvislientä riisin joukkoon aina kauhallinen kerrallaan ja sekoita riisiä aina nesteen lisäyksen jälkeen. Lisää nestettä kunnes riisi on kypsää.

4

Lisää lopuksi sitruunamehu ja anna hautua vielä hiljalleen. Sekoita joukkoon kevyesti parmesanraaste.

5

Paista härkäpapumuru rapeaksi eri pannulla pannulla ja ripottele risoton pinnalle. Viimeistele rucolalla ja vielä halutessasi parmesanlastuilla.

Sitruunarisotto ja rapea härkäpapumuru

Ainesosat

 1 pkt Beanit® härkäpapumurua (250 g)
 4 dl risottoriisiä
 ¾ dl öljyä
 1 l kasvislientä
 1 sipuli
 1 dl valkoviiniä
 1 sitruuna (kuori raastettuna ja mehu)
 1 dl parmesanjuustoa raastettuna
Päälle
 1 dl rucolaa

Valmistusohjeet

1

Kuumenna erillisessä kattilassa kasvisliemi (esim. vedestä ja kasvisliemikuutiosta tai fondista).

2

Kuullota pannulla öljyssä hienonnettu sipuli ja sitruunankuorta. Lisää riisi, ja kuullota hetken, kunnes riisi on läpikuultavaa.

3

Lisää pannulle valkoviini ja kiehauta kunnes valkoviiniä on jäljellä noin puolet. Lisää kasvislientä riisin joukkoon aina kauhallinen kerrallaan ja sekoita riisiä aina nesteen lisäyksen jälkeen. Lisää nestettä kunnes riisi on kypsää.

4

Lisää lopuksi sitruunamehu ja anna hautua vielä hiljalleen. Sekoita joukkoon kevyesti parmesanraaste.

5

Paista härkäpapumuru rapeaksi eri pannulla pannulla ja ripottele risoton pinnalle. Viimeistele rucolalla ja vielä halutessasi parmesanlastuilla.

JaaTwiittaaTallenna