Sitruunainen tagine Beanit-härkäpapusuikaleilla | Reseptit | Beanit

Sitruunainen tagine

Annoksia6 annosta
Kokonaisaika1 hr 20 min
Annos-
määrä

Sitruunainen tagine Beanit-härkäpapusuikaleilla on ihanan värikäs ja supermaukas marokkolainen pata, joka valmistuu helposti yhdessä padassa. Reseptin on luonut Minska.

Raaka-aineet

 3 rkl oliiviöljyä
 1 punasipuli
 1 kesäkurpitsa
 2 suurta tai 3 pientä porkkanaa
 2 keltaista tai oranssia paprikaa
 6 kynttä valkosipulia
 3 rkl tomaattipyrettä
 2,50 tl jauhettua korianteria
 2,50 tl juustokuminaa eli jeeraa
 1 tl kanelia
 ½ tl mustapippuria
 ½ tl kurkumaa
 2 rkl raastettua sitruunan kuorta
 1 rkl siirappia tai hunajaa
 2-3 rkl harissaa
 1 pkt Beanit® härkäpapusuikale (Lempeä sitruuna)
 2 tölkkiä kuorittuja kirsikkatomaatteja (yhteensä noin 800g)
 250 g tuoreita kirsikkatomaatteja, keltaisia ja punaisia
 350 ml kasvislientä
 0,50 dl sitruunamehua
 12 kuivattua aprikoosia
 kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
 noin kymmenen lehteä tuoretta minttua
 suolaa maun mukaan

Ohjeet

1

Hienonna sipuli, leikkaa kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi kiekoiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja pilko paprika suuriksi lohkoiksi.

2

Kuumenna öljy paksupohjaisessa haudutuskattilassa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan lisää muut vihannekset.

3

Sekoittele noin 10 min ajan ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet sekä korianteri, juustokumina, kaneli, mustapippuri ja kurkuma. Sekoittele vielä muutaman minuutin ajan.

4

Lisää joukkoon harissa, siirappi, kirsikkatomaatit tölkistä sekä tuoreet ja kasvisliemi sekä Beanit® härkäpapusuikaleet. Pilko aprikoosit ja lisää ne pataan.

5

Kypsennä matalalla lämmöllä 60 min välillä sekoittaen ja sammuta levy. Voit tehdä padan reilusti etukäteen, sillä se vain paranee saadessaan maustua ja kypsyä.

Sitruunainen tagine

Ainesosat

 3 rkl oliiviöljyä
 1 punasipuli
 1 kesäkurpitsa
 2 suurta tai 3 pientä porkkanaa
 2 keltaista tai oranssia paprikaa
 6 kynttä valkosipulia
 3 rkl tomaattipyrettä
 2,50 tl jauhettua korianteria
 2,50 tl juustokuminaa eli jeeraa
 1 tl kanelia
 ½ tl mustapippuria
 ½ tl kurkumaa
 2 rkl raastettua sitruunan kuorta
 1 rkl siirappia tai hunajaa
 2-3 rkl harissaa
 1 pkt Beanit® härkäpapusuikale (Lempeä sitruuna)
 2 tölkkiä kuorittuja kirsikkatomaatteja (yhteensä noin 800g)
 250 g tuoreita kirsikkatomaatteja, keltaisia ja punaisia
 350 ml kasvislientä
 0,50 dl sitruunamehua
 12 kuivattua aprikoosia
 kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
 noin kymmenen lehteä tuoretta minttua
 suolaa maun mukaan

Valmistusohjeet

1

Hienonna sipuli, leikkaa kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi kiekoiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja pilko paprika suuriksi lohkoiksi.

2

Kuumenna öljy paksupohjaisessa haudutuskattilassa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan lisää muut vihannekset.

3

Sekoittele noin 10 min ajan ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet sekä korianteri, juustokumina, kaneli, mustapippuri ja kurkuma. Sekoittele vielä muutaman minuutin ajan.

4

Lisää joukkoon harissa, siirappi, kirsikkatomaatit tölkistä sekä tuoreet ja kasvisliemi sekä Beanit® härkäpapusuikaleet. Pilko aprikoosit ja lisää ne pataan.

5

Kypsennä matalalla lämmöllä 60 min välillä sekoittaen ja sammuta levy. Voit tehdä padan reilusti etukäteen, sillä se vain paranee saadessaan maustua ja kypsyä.

JaaTwiittaaTallenna