Peruna-härkäpapumuruvuoka | Resepti | Beanit

Peruna-härkäpapumuruvuoka

Annoksia4 annosta
Annos-
määrä

Perinteiset ja puhtaat maut kunniaan. Helppo peruna-härkäpapumuruvuoka on lämmin tuulahdus makumuistoja ja maistuva herkku koko perheelle.

Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.

Raaka-aineet

 1 kg perunoita
 1 kpl iso sipuli
 2 kpl valkosipulin kynttä
 250 g Beanit® Härkäpapumurua
 tilkka oliiviöljyä
 1 l vettä
 2 kpl kasvisliemikuutiota
 15 kpl kokonaista maustepippuria
 Tarjoiluun / koristeeksi esimerkiksi lehtipersiljaa

Ohjeet

1

Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi. Hienonna ja kuullota sipuli sekä valkosipulin kynnet.

2

Pyörittele Härkapapumurua öljytilkassa paistinpannulla ja lisää seokseen kuullotetut sipulit.

3

Kiehauta kattilassa 1 litra vettä ja liota joukkoon kasvisliemikuutiot.

4

Levitä öljytyn uunivuoan pohjalle kerros perunaviipaleita ja päälle kerros Härkäpapumuru-sipuliseosta. Toista
sama kaksi kertaa ja laita päällimmäiseksi kerros perunaviipaleita.

5

Ripottele perunakerroksen päälle kokonaiset maustepippurit. Kaada kasvislientä vuokaan perunoiden päälle niin paljon, että perunat juuri peittyvät.

6

Paista peruna-härkäpapumuruvuokaa ensin 250 asteessa noin puoli tuntia. Alenna sitten lämpö 200 asteeseen ja paista vielä tunti. Sen jälkeen sammuta uuni ja anna hautua uunissa vielä puoli tuntia.

7

Painele välillä perunaviipaleita lastalla kasvisliemen joukkoon, jotta päällimmäiset viipaleet eivät kuivu.

Peruna-härkäpapumuruvuoka

Ainesosat

 1 kg perunoita
 1 kpl iso sipuli
 2 kpl valkosipulin kynttä
 250 g Beanit® Härkäpapumurua
 tilkka oliiviöljyä
 1 l vettä
 2 kpl kasvisliemikuutiota
 15 kpl kokonaista maustepippuria
 Tarjoiluun / koristeeksi esimerkiksi lehtipersiljaa

Valmistusohjeet

1

Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi. Hienonna ja kuullota sipuli sekä valkosipulin kynnet.

2

Pyörittele Härkapapumurua öljytilkassa paistinpannulla ja lisää seokseen kuullotetut sipulit.

3

Kiehauta kattilassa 1 litra vettä ja liota joukkoon kasvisliemikuutiot.

4

Levitä öljytyn uunivuoan pohjalle kerros perunaviipaleita ja päälle kerros Härkäpapumuru-sipuliseosta. Toista
sama kaksi kertaa ja laita päällimmäiseksi kerros perunaviipaleita.

5

Ripottele perunakerroksen päälle kokonaiset maustepippurit. Kaada kasvislientä vuokaan perunoiden päälle niin paljon, että perunat juuri peittyvät.

6

Paista peruna-härkäpapumuruvuokaa ensin 250 asteessa noin puoli tuntia. Alenna sitten lämpö 200 asteeseen ja paista vielä tunti. Sen jälkeen sammuta uuni ja anna hautua uunissa vielä puoli tuntia.

7

Painele välillä perunaviipaleita lastalla kasvisliemen joukkoon, jotta päällimmäiset viipaleet eivät kuivu.

JaaTwiittaaTallenna