Paahdettu kukkakaalikeitto härkäpapumurulla | Reseptit | Härkis

Paahdettu kukkakaalikeitto härkäpapumurulla

Annoksia8 annosta
Annos-
määrä

Ihanan samettisen ja täydellisen paahteisen kukkakaalikeiton kruunaa rapea härkäpapumuru. Älä heitä hukkaan, vaan hyödynnä myös kukkakaalin lehdet paahtamalla ne sipseiksi uunissa. Tarjoile rouskuva herkku keiton kanssa.

Raaka-aineet

 2 isoa kukkakaalia
 1 kokonainen valkosipuli
 4 kesäsipulia
 oliiviöljyä
 sormisuolaa
 4 perunaa
 1,50 l kasvislientä
 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
 mustapippuria
Päälle
 kukkakaalisipsejä
 siemeniä
 oliiviöljyä

Ohjeet

1

Levitä kukkakaalin nuput, kesäsipulit ja leveyssuunnassa halkaistu kokonainen valkosipuli leivinpaperin päälle pellille. Pirskottele päälle reippaasti oliiviöljyä ja sormisuolaa. Paahda 200-asteessa noin 30 minuuttia.

2

Keitä kattilassa kasvisliemi. Lisää pienityt kuoritut perunat ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Kaiva kynnet valkosipulin kuorista. Lisää pellillinen paahdettuja kasviksia kasvisliemeen ja anna porista noin 5 minuuttia. Lisää kookosmaito ja ota pois liedeltä (älä anna kookosmaidon kiehua). Survo sauvasekoittimella. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

3

Paahda Härkis härkäpapumurua pannulla tilkassa rypsiöljyä kunnes muru on rapeaa. Seassa saattaa olla isompiakin sattumia; ne saa pienittyä lastalla rikkomalla pannulla.

4

Tarjoile paahdettu kukkakaalikeitto härkäpapumurun, kukkakaalisipsien (resepti alla), siemenien ja oliiviöljyn kera.

Kukkakaalisipsit
5

Revi kukkakaalin lehdet ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Hiero lehtiin oliiviöljy ja sormisuola. Paahda uunin keskitasolla kiertoilmalla 150-asteessa noin 15 minuuttia.

Paahdettu kukkakaalikeitto härkäpapumurulla

Ainesosat

 2 isoa kukkakaalia
 1 kokonainen valkosipuli
 4 kesäsipulia
 oliiviöljyä
 sormisuolaa
 4 perunaa
 1,50 l kasvislientä
 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
 mustapippuria
Päälle
 kukkakaalisipsejä
 siemeniä
 oliiviöljyä

Valmistusohjeet

1

Levitä kukkakaalin nuput, kesäsipulit ja leveyssuunnassa halkaistu kokonainen valkosipuli leivinpaperin päälle pellille. Pirskottele päälle reippaasti oliiviöljyä ja sormisuolaa. Paahda 200-asteessa noin 30 minuuttia.

2

Keitä kattilassa kasvisliemi. Lisää pienityt kuoritut perunat ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Kaiva kynnet valkosipulin kuorista. Lisää pellillinen paahdettuja kasviksia kasvisliemeen ja anna porista noin 5 minuuttia. Lisää kookosmaito ja ota pois liedeltä (älä anna kookosmaidon kiehua). Survo sauvasekoittimella. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

3

Paahda Härkis härkäpapumurua pannulla tilkassa rypsiöljyä kunnes muru on rapeaa. Seassa saattaa olla isompiakin sattumia; ne saa pienittyä lastalla rikkomalla pannulla.

4

Tarjoile paahdettu kukkakaalikeitto härkäpapumurun, kukkakaalisipsien (resepti alla), siemenien ja oliiviöljyn kera.

Kukkakaalisipsit
5

Revi kukkakaalin lehdet ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Hiero lehtiin oliiviöljy ja sormisuola. Paahda uunin keskitasolla kiertoilmalla 150-asteessa noin 15 minuuttia.

JaaTwiittaaTallenna