Paahdettu kukkakaalikeitto härkäpapumurulla | Reseptit | Beanit

Paahdettu kukkakaalikeitto härkäpapumurulla

Annoksia8 annosta
Annos-
määrä

Ihanan samettisen ja täydellisen paahteisen kukkakaalikeiton kruunaa rapea härkäpapumuru. Älä heitä hukkaan, vaan hyödynnä myös kukkakaalin lehdet paahtamalla ne sipseiksi uunissa. Tarjoile rouskuva herkku keiton kanssa. Reseptin on luonut Liemessä-ruokablogi.

Raaka-aineet

 2 isoa kukkakaalia
 1 kokonainen valkosipuli
 4 kesäsipulia
 oliiviöljyä
 sormisuolaa
 4 perunaa
 1,50 l kasvislientä
 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
 mustapippuria
Päälle
 1 pkt (250 g) Beanit® härkäpapumurua
 kukkakaalisipsejä
 siemeniä
 oliiviöljyä

Ohjeet

1

Levitä kukkakaalin nuput, kesäsipulit ja leveyssuunnassa halkaistu kokonainen valkosipuli leivinpaperin päälle pellille. Pirskottele päälle reippaasti oliiviöljyä ja sormisuolaa. Paahda 200-asteessa noin 30 minuuttia.

2

Keitä kattilassa kasvisliemi. Lisää pienityt kuoritut perunat ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Kaiva kynnet valkosipulin kuorista. Lisää pellillinen paahdettuja kasviksia kasvisliemeen ja anna porista noin 5 minuuttia. Lisää kookosmaito ja ota pois liedeltä (älä anna kookosmaidon kiehua). Survo sauvasekoittimella. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

3

Paahda Beanit härkäpapumurua pannulla tilkassa rypsiöljyä kunnes muru on rapeaa. Seassa saattaa olla isompiakin sattumia; ne saa pienittyä lastalla rikkomalla pannulla.

4

Tarjoile paahdettu kukkakaalikeitto härkäpapumurun, kukkakaalisipsien (resepti alla), siemenien ja oliiviöljyn kera.

Kukkakaalisipsit
5

Revi kukkakaalin lehdet ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Hiero lehtiin oliiviöljy ja sormisuola. Paahda uunin keskitasolla kiertoilmalla 150-asteessa noin 15 minuuttia.

Paahdettu kukkakaalikeitto härkäpapumurulla

Ainesosat

 2 isoa kukkakaalia
 1 kokonainen valkosipuli
 4 kesäsipulia
 oliiviöljyä
 sormisuolaa
 4 perunaa
 1,50 l kasvislientä
 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
 mustapippuria
Päälle
 1 pkt (250 g) Beanit® härkäpapumurua
 kukkakaalisipsejä
 siemeniä
 oliiviöljyä

Valmistusohjeet

1

Levitä kukkakaalin nuput, kesäsipulit ja leveyssuunnassa halkaistu kokonainen valkosipuli leivinpaperin päälle pellille. Pirskottele päälle reippaasti oliiviöljyä ja sormisuolaa. Paahda 200-asteessa noin 30 minuuttia.

2

Keitä kattilassa kasvisliemi. Lisää pienityt kuoritut perunat ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Kaiva kynnet valkosipulin kuorista. Lisää pellillinen paahdettuja kasviksia kasvisliemeen ja anna porista noin 5 minuuttia. Lisää kookosmaito ja ota pois liedeltä (älä anna kookosmaidon kiehua). Survo sauvasekoittimella. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

3

Paahda Beanit härkäpapumurua pannulla tilkassa rypsiöljyä kunnes muru on rapeaa. Seassa saattaa olla isompiakin sattumia; ne saa pienittyä lastalla rikkomalla pannulla.

4

Tarjoile paahdettu kukkakaalikeitto härkäpapumurun, kukkakaalisipsien (resepti alla), siemenien ja oliiviöljyn kera.

Kukkakaalisipsit
5

Revi kukkakaalin lehdet ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Hiero lehtiin oliiviöljy ja sormisuola. Paahda uunin keskitasolla kiertoilmalla 150-asteessa noin 15 minuuttia.

JaaTwiittaaTallenna