Mezepelti | Reseptit | Beanit

Mezepelti

Mezepelti - härkispyörykät - reseptit - Beanit

Annoksia1 annos
Annos-
määrä

Mezepelti härkispyöryköillä on Lähi-idän vaikutteista ammennettu alkuruoka. Pyörykät, halloumijuusto ja kurkkusalsa toimivat tajunnanräjäyttävän hyvin yhdessä. Täyttää hyvin pääruokanakin.

Raaka-aineet

 1 pkt (300 g) Härkispyörykkä, pinaatti-lehtikaali, pakaste
 1 kpl munakoiso
 250 g halloumijuustoa
 200 g kirsikkatomaatteja
 3 rkl öljyä
 suolaa ja pippuria myllystä
Kurkkusalsa
 1 kpl pieni kurkku
 ½ kpl punasipuli
 1 kpl chilipalko
 1 dl tuoretta minttua ja lehtipersiljaa hienonnettuna
 2 rkl oliiviöljyä
 1,50 tl omenaviinietikkaa tai vaaleaa balsamiviinietikkaa

Ohjeet

1

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2

Kokoa uunipellille pyörykät, kuutioitu munakoiso ja halloumijuusto sekä kokonaiset kirsikkatomaatit. Pirskottele päälle öljyä ja rouhi pinnalle vähän suolaa ja pippuria. Paahda uunissa noin 20 minuuttia.

3

Valmista sillä aikaa kurkkusalsa pieneksi kuutioidusta kurkusta, hienonnetusta punasipulista ja chilistä. Sekoita joukkoon reilusti minttua ja lehtipersiljaa sekä oliiviöljy ja etikka. Sekoita ja laita hetkeksi kylmään.

4

Tarjoile raikasta kurkkusalsaa pellillä paahtuneiden pyöryköiden, halloumin ja kasvisten kanssa.

Mezepelti

Ainesosat

 1 pkt (300 g) Härkispyörykkä, pinaatti-lehtikaali, pakaste
 1 kpl munakoiso
 250 g halloumijuustoa
 200 g kirsikkatomaatteja
 3 rkl öljyä
 suolaa ja pippuria myllystä
Kurkkusalsa
 1 kpl pieni kurkku
 ½ kpl punasipuli
 1 kpl chilipalko
 1 dl tuoretta minttua ja lehtipersiljaa hienonnettuna
 2 rkl oliiviöljyä
 1,50 tl omenaviinietikkaa tai vaaleaa balsamiviinietikkaa

Valmistusohjeet

1

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2

Kokoa uunipellille pyörykät, kuutioitu munakoiso ja halloumijuusto sekä kokonaiset kirsikkatomaatit. Pirskottele päälle öljyä ja rouhi pinnalle vähän suolaa ja pippuria. Paahda uunissa noin 20 minuuttia.

3

Valmista sillä aikaa kurkkusalsa pieneksi kuutioidusta kurkusta, hienonnetusta punasipulista ja chilistä. Sekoita joukkoon reilusti minttua ja lehtipersiljaa sekä oliiviöljy ja etikka. Sekoita ja laita hetkeksi kylmään.

4

Tarjoile raikasta kurkkusalsaa pellillä paahtuneiden pyöryköiden, halloumin ja kasvisten kanssa.

JaaTwiittaaTallenna