Mäiskypotut ja härkäpapumurua
Mäiskypotut maistuvat ihanan kesäisille, lämpimille mökki-illoille ja grillihetkille, ja valmistuvat helposti myös uunissa. Rapea härkäpapumuru kruunaa kokonaisuuden.
Annoskoko
4 annosta
valmistusaika
yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
9 kpl | (n. 700 g) keitettyä varhaisperunaa |
50 g | voita tai oliiviöljyä |
150 g | juustoraastetta |
Päälle
250 g | Härkis® härkäpapumuru Maustamatonta (250g) |
200 g | tuorejuustoa (esim. ruohosipuli tai valkosipuli tai maustamaton) |
50 g | Creme Fraichea |
hienonnettua kevät- tai ruohosipulia |
Valmistusohje
- Keitä varhaisperunat kypsiksi hyvissä ajoin ja jäähdytä esimerkiksi yön yli jääkaapissa.
- Kaada oliiviöljyä uunipellille, uunivuokaan tai grillin parilalle. Asettele perunat ja murskaa niitä kevyesti kädellä tai pientä kupinpohjaa apuna käyttäen ja laita voinokare sekä juustoraastetta päälle. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
- Paista härkäpapumuru rapeaksi pannulla tai grillin parilalla.
- Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma hyvin ja lisää joukkoon osa hienonnetusta ruohosipulista. Nostele nokare seosta uunista tulleiden perunoiden päälle.
- Ripottele rapea härkäpapumuru päälle ja viimeistele kevätsipuli- tai ruohosipulisilpulla.
- Tarjoile perunat lämpöisenä tai jäähdytettyinä.