Samettinen maa-artisokkakeitto saa mukavaa suutuntumaa ja lisää ruokaisuutta rapeaksi paistetusta Härkis® härkäpapumurusta. Voit halutessasi valmistaa keiton myös vegaanisena.
Kuori ja viipaloi maa-artisokat ja peruna. Laita ne kylmään veteen tummumisen estämiseksi. Viipaloi purjo. (Vihreän osan voi käyttää koristeluun tai vaikkapa vokkeihin.)
Kuullota purjoa noin minuutti kattilassa voissa tai margariinissa. Lisää maa-artisokat, peruna ja kasvisliemi. Anna kiehahtaa, vähennä lämpöä ja peitä kannella. Kypsennä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä (n. 20 minuuttia).
Ota osa kasvisliemestä sivuun. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kerma.
Paista härkäpapumuru rapeaksi kuumalla pannulla. Öljyä ei tarvitse lisätä, vaan pakkauksen makuöljy riittää. Lisää joukkoon yrttisilppu. Ripottele keiton päälle ja nauti!
Annoksia 4