Maa-artisokkakeitto & härkäpapumuru-ripote - Beanit

Maa-artisokkakeitto & härkäpapumuru-ripote

Annoksia4 annosta
Valmisteluaika20 minPaistoaika20 minKokonaisaika40 min
Annos-
määrä

Samettinen maa-artisokkakeitto saa mukavaa suutuntumaa ja lisää ruokaisuutta rapeaksi paistetusta Beanit® härkäpapumurusta. Voit halutessasi valmistaa keiton myös vegaanisena.

Raaka-aineet

Maa-artisokkakeitto
 1 kg maa-artisokkia
 1 peruna
 1 purjon valkoinen osa
 2 rkl voita tai vegaanista margariinia
 8 dl kasvislientä
 2 dl kuohu- tai ruokakermaa tai kaurakermaa
 suolaa maun mukaan
 valkopippuria
Härkäpapumuru-ripote päälle
 1 pkt Beanit® härkäpapumurua
 1 rkl hienonnettua ruohosipulia tai muuta yrttiä

Ohjeet

1

Kuori ja viipaloi maa-artisokat ja peruna. Laita ne kylmään veteen tummumisen estämiseksi. Viipaloi purjo. (Vihreän osan voi käyttää koristeluun tai vaikkapa vokkeihin.)

2

Kuullota purjoa noin minuutti kattilassa voissa tai margariinissa. Lisää maa-artisokat, peruna ja kasvisliemi. Anna kiehahtaa, vähennä lämpöä ja peitä kannella. Kypsennä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä (n. 20 minuuttia).

3

Ota osa kasvisliemestä sivuun. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kerma.

4

Paista härkäpapumuru rapeaksi kuumalla pannulla. Öljyä ei tarvitse lisätä, vaan pakkauksen makuöljy riittää. Lisää joukkoon yrttisilppu. Ripottele keiton päälle ja nauti!

Maa-artisokkakeitto & härkäpapumuru-ripote

Ainesosat

Maa-artisokkakeitto
 1 kg maa-artisokkia
 1 peruna
 1 purjon valkoinen osa
 2 rkl voita tai vegaanista margariinia
 8 dl kasvislientä
 2 dl kuohu- tai ruokakermaa tai kaurakermaa
 suolaa maun mukaan
 valkopippuria
Härkäpapumuru-ripote päälle
 1 pkt Beanit® härkäpapumurua
 1 rkl hienonnettua ruohosipulia tai muuta yrttiä

Valmistusohjeet

1

Kuori ja viipaloi maa-artisokat ja peruna. Laita ne kylmään veteen tummumisen estämiseksi. Viipaloi purjo. (Vihreän osan voi käyttää koristeluun tai vaikkapa vokkeihin.)

2

Kuullota purjoa noin minuutti kattilassa voissa tai margariinissa. Lisää maa-artisokat, peruna ja kasvisliemi. Anna kiehahtaa, vähennä lämpöä ja peitä kannella. Kypsennä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä (n. 20 minuuttia).

3

Ota osa kasvisliemestä sivuun. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kerma.

4

Paista härkäpapumuru rapeaksi kuumalla pannulla. Öljyä ei tarvitse lisätä, vaan pakkauksen makuöljy riittää. Lisää joukkoon yrttisilppu. Ripottele keiton päälle ja nauti!

JaaTwiittaaTallenna