fbpx

Tulostusasetukset

Kasvismakaronilaatikko

Annoksia5 annosta

Tässäpä tuttu makaronilaatikko, mutta tällä kertaa maustamaton härkäpapumuru sai kaverikseen palsternakan. Mausta vain mieleiseksi tai seuraa vinkit maustamiseen reseptistä ja syö hyvillä mielin. Mitä enemmän kasviksia sen parempi - eikös!

Vinkki! Halutessasi saat laatikosta vegaanisen, kun jätät juustot pois tai korvaamalla ne vegaanisilla vaihtoehdoilla

 400 g Torino Täysjyvämakaronia
 1 kasvisliemikuutiota
 12 dl vettä
 3 rkl öljyä
 1 sipuli
 2 valkosipulinkynttä
 200 g palsternakka- tai porkkanaraastetta
 1 pkt Härkis® härkäpapumuru Maustamatona (250g)
 0,50 tl suolaa
 2 tl paprikajauhetta
 2 tl timjamia
 0,25 tl cayennepippuria (halutessasi)
 1 (á 250 g) juoksevaa sulatejuustoa
Päälle
 0,50 dl juustoraastetta (esim. emmental)
 0,50 dl korppujauhoja
1

Keitä makaroneja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä. Älä valuta makaroneja.

2

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori palsternakka tai porkkana ja raasta hienoksi raasteeksi.

3

Kuumenna öljy pinnoitetulla pannulla. Sekoittele sipulia ja palsternakkaa hetki öljyssä. Lisää härkäpapumuru ja jatka kuumentamista sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Sekoita joukkoon mausteet ja sulatejuusto. Kuumenna.

4

Kumoa härkäpapumuru-seos kattilaan makaronien joukkoon. Sekoita. Kumoa seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste sekä korppujauhot.

5

Kypsennä makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia, tai kunnes pinta on sopivasti ruskistunut.

Ravintosisältö

Annoksia 0