Kasvismakaronilaatikko | Beanit

Kasvismakaronilaatikko

Annoksia5 annosta
Annos-
määrä

Tässäpä tuttu makaronilaatikko, mutta tällä kertaa maustamaton härkäpapumuru sai kaverikseen palsternakan. Mausta vain mieleiseksi tai seuraa vinkit maustamiseen reseptistä ja syö hyvillä mielin. Mitä enemmän kasviksia sen parempi - eikös!

Vinkki! Halutessasi saat laatikosta vegaanisen, kun jätät juustot pois tai korvaamalla ne vegaanisilla vaihtoehdoilla

Raaka-aineet

 1 pkt (á 400 g) täysjyvämakaronia
 1 kasvisliemikuutiota
 12 dl vettä
 3 rkl öljyä
 1 sipuli
 2 valkosipulinkynttä
 200 g palsternakka- tai porkkanaraastetta
 1 pkt (á 250 g) Beanit® härkäpapumurua, maustamaton
 0,50 tl suolaa
 2 tl paprikajauhetta
 2 tl timjamia
 0,25 tl cayennepippuria (halutessasi)
 1 pkt (á 250 g) juoksevaa sulatejuustoa
Päälle
 0,50 dl juustoraastetta (esim. emmental)
 0,50 dl korppujauhoja

Ohjeet

1

Keitä makaroneja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä. Älä valuta makaroneja.

2

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori palsternakka tai porkkana ja raasta hienoksi raasteeksi.

3

Kuumenna öljy pinnoitetulla pannulla. Sekoittele sipulia ja palsternakkaa hetki öljyssä. Lisää härkäpapumuru ja jatka kuumentamista sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Sekoita joukkoon mausteet ja sulatejuusto. Kuumenna.

4

Kumoa härkäpapumuru-seos kattilaan makaronien joukkoon. Sekoita. Kumoa seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste sekä korppujauhot.

5

Kypsennä makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia, tai kunnes pinta on sopivasti ruskistunut.

Kasvismakaronilaatikko

Ainesosat

 1 pkt (á 400 g) täysjyvämakaronia
 1 kasvisliemikuutiota
 12 dl vettä
 3 rkl öljyä
 1 sipuli
 2 valkosipulinkynttä
 200 g palsternakka- tai porkkanaraastetta
 1 pkt (á 250 g) Beanit® härkäpapumurua, maustamaton
 0,50 tl suolaa
 2 tl paprikajauhetta
 2 tl timjamia
 0,25 tl cayennepippuria (halutessasi)
 1 pkt (á 250 g) juoksevaa sulatejuustoa
Päälle
 0,50 dl juustoraastetta (esim. emmental)
 0,50 dl korppujauhoja

Valmistusohjeet

1

Keitä makaroneja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä. Älä valuta makaroneja.

2

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori palsternakka tai porkkana ja raasta hienoksi raasteeksi.

3

Kuumenna öljy pinnoitetulla pannulla. Sekoittele sipulia ja palsternakkaa hetki öljyssä. Lisää härkäpapumuru ja jatka kuumentamista sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Sekoita joukkoon mausteet ja sulatejuusto. Kuumenna.

4

Kumoa härkäpapumuru-seos kattilaan makaronien joukkoon. Sekoita. Kumoa seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste sekä korppujauhot.

5

Kypsennä makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia, tai kunnes pinta on sopivasti ruskistunut.

JaaTwiittaaTallenna