Härkis® Wellington | Beanit

Härkis® Wellington

Annoksia6 annosta
Kokonaisaika45 min
Annos-
määrä

Raaka-aineet

 1 paketti lehtitaikinaa, kokonainen ei siis erillisiä levyjä
 250 g Härkis® Original
 1 fenkoli
 3 valkosipulinkynttä
 80 g tuoretta pinaattia
 6 ruskeaa herkkusientä
 ½ nippu tuoretta timjamia
 1 kananmuna voiteluun
 1 rkl Dijon- sinappia
 öljyä paistamiseen
 suolaa
 2 ½ tl mustapippuria
 1 tl valkosipulijauhetta
 1 pienen sitruunan mehu

Ohjeet

1

Harjaa ja silppua herkkusienet, valkosipulinkynnet ja fenkoli pieneksi. Lämmitä paistinpannu ja lisää loraus öljyä.

2

Paista sienet, fenkoli, valkosipuli ja huuhdeltu pinaatti sekä pieneksi silputtu, tuore timjami. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria paista pannulla sekoitellen kunnes neste on haihtunut ja lisää vielä sitruunamehu.

3

Siirrä kasvissekoitus monitoimilaitteeseen tai sauvasekoittimen kulhoon, surauta tahnamaiseksi.

4

Levitä iso lehtitaikinalevy leivinpaperille ja kauli sitä laakeammaksi ja ohuemmaksi. Levitä dijon- sinappia n. 5-7 cm leveälle alueelle keskelle levyä, pystysuoraan ylhäältä alas. Voitele sinapiton alue kananmunalla.

5

Levitä pinaatti-herkkusieniseos koko lehtitaikinalevylle. Lämmitä paistinpannu uudelleen, lisää öljyä ja paista Härkis® rapeaksi.

6

Mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulijauheella ja sitruunamehulla. Levitä seuraavaksi rapeaksi paistettu, maustettu Härkis® keskelle lehtitaikinalevyä, pystysuoraan, ylhäältä alas, n. 5-7 cm leveälle alueelle (kuten sinappi).

7

Rullaa lehtitaikina rullaksi ja taittele päädyt kiinni. Tee veitsellä lehtitaikinarullaan yksi viilto pituussuunnassa ja pieniä viiltoja reunoille. Voitele  rulla kauramaidolla (tai maidolla/kananmunalla) ja paista 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

8

Tarjoile vihersalaatin kanssa

Reseptin on laatinut 52 weeks of deliciousness-blogi

Härkis® Wellington

Ainesosat

 1 paketti lehtitaikinaa, kokonainen ei siis erillisiä levyjä
 250 g Härkis® Original
 1 fenkoli
 3 valkosipulinkynttä
 80 g tuoretta pinaattia
 6 ruskeaa herkkusientä
 ½ nippu tuoretta timjamia
 1 kananmuna voiteluun
 1 rkl Dijon- sinappia
 öljyä paistamiseen
 suolaa
 2 ½ tl mustapippuria
 1 tl valkosipulijauhetta
 1 pienen sitruunan mehu

Valmistusohjeet

1

Harjaa ja silppua herkkusienet, valkosipulinkynnet ja fenkoli pieneksi. Lämmitä paistinpannu ja lisää loraus öljyä.

2

Paista sienet, fenkoli, valkosipuli ja huuhdeltu pinaatti sekä pieneksi silputtu, tuore timjami. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria paista pannulla sekoitellen kunnes neste on haihtunut ja lisää vielä sitruunamehu.

3

Siirrä kasvissekoitus monitoimilaitteeseen tai sauvasekoittimen kulhoon, surauta tahnamaiseksi.

4

Levitä iso lehtitaikinalevy leivinpaperille ja kauli sitä laakeammaksi ja ohuemmaksi. Levitä dijon- sinappia n. 5-7 cm leveälle alueelle keskelle levyä, pystysuoraan ylhäältä alas. Voitele sinapiton alue kananmunalla.

5

Levitä pinaatti-herkkusieniseos koko lehtitaikinalevylle. Lämmitä paistinpannu uudelleen, lisää öljyä ja paista Härkis® rapeaksi.

6

Mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulijauheella ja sitruunamehulla. Levitä seuraavaksi rapeaksi paistettu, maustettu Härkis® keskelle lehtitaikinalevyä, pystysuoraan, ylhäältä alas, n. 5-7 cm leveälle alueelle (kuten sinappi).

7

Rullaa lehtitaikina rullaksi ja taittele päädyt kiinni. Tee veitsellä lehtitaikinarullaan yksi viilto pituussuunnassa ja pieniä viiltoja reunoille. Voitele  rulla kauramaidolla (tai maidolla/kananmunalla) ja paista 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

8

Tarjoile vihersalaatin kanssa

Reseptin on laatinut 52 weeks of deliciousness-blogi

JaaTwiittaaTallenna