Härkis®-voileipäkakku | Beanit

Härkis®-voileipäkakku

Annoksia8 annosta
Kokonaisaika1 hr
Annos-
määrä

Raaka-aineet

Härkis®-punajuuritäyte
 ½ pkt  Härkis® Originalia
 125 g  etikkapunajuuria
 150 g kauratuorejuustoa
 2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
 suolaa ja mustapippuria
Hernetäyte
 200 g pakasteherneitä
 ½ dl auringonkukansiemeniä
 ½ sitruunan raastettu kuori & mehu
 1 pieni valkosipulinkynsi
 1 dl oliiviöljyä
 0,25 dl vettä
 kourallinen basilikanlehtiä
 suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
 18 viipaletta (gluteenitonta) paahtoleipäätai valmiiksi viipaloitua vuokaleipää
 1 sitruunan mehu
 ¼ dl vettä
Koristeeksi
 150 g kauratuorejuustoa
 retiisiviipaleita
 kurkkusuikaleita
 marinoitua punasipulia
 varsikukkakaalin kukintoja
 yrttejä (esim. herneenversoa ja kirveliä)
 dukkah-mausteseosta

Ohjeet

1

Härkis®-punajuuritäyte

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja surauta sekaisin. Voit jättää seoksen hieman karkeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

2

Hernetäyte

Sulata herneet. Paahda auringonkukansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla parin minuutin ajan, anna jäähtyä. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja sekoita sileähköksi tahnaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3

Kakun kokoaminen

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Sekoita vesi ja sitruunamehu keskenään. Asettele tarjoiluvadille kuusi paahtoleipää kakun pohjaksi ja kostuta ne vesi-sitruunaseoksella. Levitä päälle Härkis®-punajuuritäyte.

4

Asettele seuraavaan kerrokseen kuusi paahtoleipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä päälle hernetäyte.

5

Kostuta viimeiset kuusi paahtoleipäviipaletta ja asettele ne hernetäytteen päälle kostutettu puoli alaspäin. Jos täytteet tursuavat kakun välistä, levitä ne kakun reunoille. Anna kakun tekeytyä viileässä muutama tunti tai jopa vuorokausi.

6

Koristele kakku haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kauratuorejuusto notkeammaksi ja levitä se kakun päälle. Voit esim. laittaa kakun reunoille herneenversoja ja päälle ohuita retiisiviipaleita, kurkkusuikaleista käärittyjä rullia, marinoitua punasipulia, varsikukkakaalin kukintoja, kirveliä ja dukkah-mausteseosta.

7

Reseptin on tuottanut: Hannan Soppa

Härkis®-voileipäkakku

Ainesosat

Härkis®-punajuuritäyte
 ½ pkt  Härkis® Originalia
 125 g  etikkapunajuuria
 150 g kauratuorejuustoa
 2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
 suolaa ja mustapippuria
Hernetäyte
 200 g pakasteherneitä
 ½ dl auringonkukansiemeniä
 ½ sitruunan raastettu kuori & mehu
 1 pieni valkosipulinkynsi
 1 dl oliiviöljyä
 0,25 dl vettä
 kourallinen basilikanlehtiä
 suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
 18 viipaletta (gluteenitonta) paahtoleipäätai valmiiksi viipaloitua vuokaleipää
 1 sitruunan mehu
 ¼ dl vettä
Koristeeksi
 150 g kauratuorejuustoa
 retiisiviipaleita
 kurkkusuikaleita
 marinoitua punasipulia
 varsikukkakaalin kukintoja
 yrttejä (esim. herneenversoa ja kirveliä)
 dukkah-mausteseosta

Valmistusohjeet

1

Härkis®-punajuuritäyte

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja surauta sekaisin. Voit jättää seoksen hieman karkeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

2

Hernetäyte

Sulata herneet. Paahda auringonkukansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla parin minuutin ajan, anna jäähtyä. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja sekoita sileähköksi tahnaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3

Kakun kokoaminen

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Sekoita vesi ja sitruunamehu keskenään. Asettele tarjoiluvadille kuusi paahtoleipää kakun pohjaksi ja kostuta ne vesi-sitruunaseoksella. Levitä päälle Härkis®-punajuuritäyte.

4

Asettele seuraavaan kerrokseen kuusi paahtoleipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä päälle hernetäyte.

5

Kostuta viimeiset kuusi paahtoleipäviipaletta ja asettele ne hernetäytteen päälle kostutettu puoli alaspäin. Jos täytteet tursuavat kakun välistä, levitä ne kakun reunoille. Anna kakun tekeytyä viileässä muutama tunti tai jopa vuorokausi.

6

Koristele kakku haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kauratuorejuusto notkeammaksi ja levitä se kakun päälle. Voit esim. laittaa kakun reunoille herneenversoja ja päälle ohuita retiisiviipaleita, kurkkusuikaleista käärittyjä rullia, marinoitua punasipulia, varsikukkakaalin kukintoja, kirveliä ja dukkah-mausteseosta.

7

Reseptin on tuottanut: Hannan Soppa

JaaTwiittaaTallenna