Täytetyt bataatit härkistäytteellä toimii niin arjessa kuin viikonloppunakin.
Raaka-aineet
Ohjeet
Pese bataatit huolella ja kuivaa talouspaperilla. Pistele muutama reikä bataatteihin haarukalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia, koosta riippuen.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulia öljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon pilkotut paprikat ja kääntele muutama minuutti. Nosta jäähtymään.
Huuhtele ja valuta mustapavut. Sekoita kulhossa Härkis®, pavut, paprika-sipuliseos ja suola. Sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja hienonnetusta korianterista. Saat reseptistä vegaanisen jättämällä juustoraasteen pois.
Halkaise bataatit ja koverra hieman sisusta pois. Pilko sisus täytteen joukkoon. Nostele täytettä bataateille ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Kuorruta bataatteja 225 asteisessa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes juusto gratinoituu kauniin ruskeaksi.
Koristele hienonnetulla korianterilla.
Ainesosat
Valmistusohjeet
Pese bataatit huolella ja kuivaa talouspaperilla. Pistele muutama reikä bataatteihin haarukalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia, koosta riippuen.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulia öljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon pilkotut paprikat ja kääntele muutama minuutti. Nosta jäähtymään.
Huuhtele ja valuta mustapavut. Sekoita kulhossa Härkis®, pavut, paprika-sipuliseos ja suola. Sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja hienonnetusta korianterista. Saat reseptistä vegaanisen jättämällä juustoraasteen pois.
Halkaise bataatit ja koverra hieman sisusta pois. Pilko sisus täytteen joukkoon. Nostele täytettä bataateille ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Kuorruta bataatteja 225 asteisessa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes juusto gratinoituu kauniin ruskeaksi.
Koristele hienonnetulla korianterilla.