Härkis® munakoisolasagne | Reseptit | Beanit

Härkis® munakoisolasagne

Annoksia8 annosta
Annos-
määrä

Lasagne on koko perheen suosikkiresepti vuodesta toiseen. Kokeile tällä kertaa ihanan mehevää, suussa sulavan maukasta ja reilun ruokaisaa Härkis-munakoisolasagnea.

Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.

Raaka-aineet

 2 kpl (noin) munakoisoa
 oliiviöljyä
 1 kpl sipuli
 3 kpl valkosipulinkynttä
 250 g Härkis® Original
 kasvisliemikuutio
 1 tl oreganoa
 1 tl basilikaa
 0,50 tl tai maun mukaan suolaa
 0,50 tl tai maun mukaan rouhittua mustapippuria
 2 pkt tölkkiä tomaattimurskaa (à 400 g)
 0,50 dl tomaattisosetta
 100 g fetajuustoa (maitopohjainen tai vegaaninen)
 9 kpl lasagnelevyä (normaali tai gluteeniton)
 2 dl kaurakermaa (tai muu kerma)
 1 rkl (valinnainen) ravintohiivahiutaleita
 150 g juustoraastetta (maitopohjainen tai vegaaninen)
 kirsikkatomaatteja
 Tarjoiluun tuoretta basilikaa

Ohjeet

1

Itketä munakoisot: leikkaa munakoisot viipaleiksi, ripota päälle ohuelti suolaa ja anna suolan vaikuttaa puolisen tuntia. Tämän jälkeen pyyhi suolaa pois ja kuivaa viipaleet. Paahda sitten viipaleita pannulla tilkassa oliiviöljyä hetki molemmin puolin.

2

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3

Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja mausteet sekä Härkis. Pyörittele hetki ja lisää sitten tomaattimurska ja tomaattisose. Sekoita hyvin ja anna porista pieni hetki. Maista ja mausta tarpeen mukaan lisää.

4

Kaada öljytyn uunivuoan pohjalle kastiketta, laita päälle lasagnelevyjä. Lisää taas kastiketta ja sitten kerros munakoisosiivuja. Vuorottele kastikkeella, munakoisoilla ja lasagnelevyillä, kuitenkin niin, että
päällimmäiseksi riittää hyvä kerros kastiketta lasagnelevyjen päälle. Murusta yhteen kerrokseen ”fetajuusto”.

5

Sekoita kaurakerman joukkoon halutessasi ravintohiivahiutaleet ja kaada lasagnen päälle. Viimeistele lasagne ”juustoraasteella”.

6

Paista uunissa 225 asteessa noin 45 min. Kun paistoaikaa on noin 15–20 min jäljellä, lisää lasagnen päälle kirsikkatomaatteja. (Huomioi paistoajassa lasagnelevypakkauksen ohje.)

Härkis® munakoisolasagne

Ainesosat

 2 kpl (noin) munakoisoa
 oliiviöljyä
 1 kpl sipuli
 3 kpl valkosipulinkynttä
 250 g Härkis® Original
 kasvisliemikuutio
 1 tl oreganoa
 1 tl basilikaa
 0,50 tl tai maun mukaan suolaa
 0,50 tl tai maun mukaan rouhittua mustapippuria
 2 pkt tölkkiä tomaattimurskaa (à 400 g)
 0,50 dl tomaattisosetta
 100 g fetajuustoa (maitopohjainen tai vegaaninen)
 9 kpl lasagnelevyä (normaali tai gluteeniton)
 2 dl kaurakermaa (tai muu kerma)
 1 rkl (valinnainen) ravintohiivahiutaleita
 150 g juustoraastetta (maitopohjainen tai vegaaninen)
 kirsikkatomaatteja
 Tarjoiluun tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet

1

Itketä munakoisot: leikkaa munakoisot viipaleiksi, ripota päälle ohuelti suolaa ja anna suolan vaikuttaa puolisen tuntia. Tämän jälkeen pyyhi suolaa pois ja kuivaa viipaleet. Paahda sitten viipaleita pannulla tilkassa oliiviöljyä hetki molemmin puolin.

2

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3

Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja mausteet sekä Härkis. Pyörittele hetki ja lisää sitten tomaattimurska ja tomaattisose. Sekoita hyvin ja anna porista pieni hetki. Maista ja mausta tarpeen mukaan lisää.

4

Kaada öljytyn uunivuoan pohjalle kastiketta, laita päälle lasagnelevyjä. Lisää taas kastiketta ja sitten kerros munakoisosiivuja. Vuorottele kastikkeella, munakoisoilla ja lasagnelevyillä, kuitenkin niin, että
päällimmäiseksi riittää hyvä kerros kastiketta lasagnelevyjen päälle. Murusta yhteen kerrokseen ”fetajuusto”.

5

Sekoita kaurakerman joukkoon halutessasi ravintohiivahiutaleet ja kaada lasagnen päälle. Viimeistele lasagne ”juustoraasteella”.

6

Paista uunissa 225 asteessa noin 45 min. Kun paistoaikaa on noin 15–20 min jäljellä, lisää lasagnen päälle kirsikkatomaatteja. (Huomioi paistoajassa lasagnelevypakkauksen ohje.)

JaaTwiittaaTallenna