Maukas ja täyttävä Härkis®-munakas | Reseptit | Härkis

Härkis®-munakas

Annoksia2 annosta
Annos-
määrä

Munakas Härkis®-täytteellä on helppo ja nopea - ja myös täyttävä - aamiainen, lounas tai välipala. Voit myös kokeilla erilaisia täytteitä oman makusi mukaan.

Raaka-aineet

Munakas
 4 kpl kananmunia
 1 rkl kermaa (esim. kaurakerma)
 0,50 tl suolaa
 0,50 tl rouhittua mustapippuria
 1 rkl öljyä, paistamiseen
Täyte
 125 g (puolikas paketti) Härkis® Original
 0,50 sipuli, suikaleina
 1 rasia kirsikkatomaatteja
 lehtikaalia, suikaleina
 ripaus mustapippuria ja suolaa

Ohjeet

1

Riko kananmunien rakenne haarukalla tai vispilällä ja lisää joukkoon kerma, suola ja pippuri.

2

Suikaloi sipuli ja puolita kirsikkatomaatit. Poista lehtikaalista isoimmat lehtiruodit ja suikaloi. Paista täyte paistinpannulla: kuullota ensin sipulia öljyssä kuumalla pannulla ja lisää joukkoon Härkis®, puolitetut kirsikkatomaatit ja lehtikaalisuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja nosta täyte lautaselle.

3

Pyyhkäise pannu ja lisää paistinpannulle öljyä ja kuumenna siinä muna-kermaseos. Vedä lastalla tai nuolijalla munakasmassaa pohjaa pitkin reunoilta keskelle kunnes munakas hyytyy. Lisää päälle täyte ja siirrä munakas pannulta lautaselle. Voit tarjoilla munakkaan lämpimänä tai kylmänä.

Härkis®-munakas

Ainesosat

Munakas
 4 kpl kananmunia
 1 rkl kermaa (esim. kaurakerma)
 0,50 tl suolaa
 0,50 tl rouhittua mustapippuria
 1 rkl öljyä, paistamiseen
Täyte
 125 g (puolikas paketti) Härkis® Original
 0,50 sipuli, suikaleina
 1 rasia kirsikkatomaatteja
 lehtikaalia, suikaleina
 ripaus mustapippuria ja suolaa

Valmistusohjeet

1

Riko kananmunien rakenne haarukalla tai vispilällä ja lisää joukkoon kerma, suola ja pippuri.

2

Suikaloi sipuli ja puolita kirsikkatomaatit. Poista lehtikaalista isoimmat lehtiruodit ja suikaloi. Paista täyte paistinpannulla: kuullota ensin sipulia öljyssä kuumalla pannulla ja lisää joukkoon Härkis®, puolitetut kirsikkatomaatit ja lehtikaalisuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja nosta täyte lautaselle.

3

Pyyhkäise pannu ja lisää paistinpannulle öljyä ja kuumenna siinä muna-kermaseos. Vedä lastalla tai nuolijalla munakasmassaa pohjaa pitkin reunoilta keskelle kunnes munakas hyytyy. Lisää päälle täyte ja siirrä munakas pannulta lautaselle. Voit tarjoilla munakkaan lämpimänä tai kylmänä.

JaaTwiittaaTallenna