Härkis® Mac & Cheese | Resepti | Beanit

Härkis® Mac & Cheese

Annoksia6 annosta
Annos-
määrä

Härkis® Mac & Cheese – yksinkertaista ja superherkullista – amerikkalaisten lohturuokapöydästä meille rantautunut resepti taipuu nyt paitsi perinteiseen maitopohjaiseen kuin vegaaniseenkin kokkailuun. Reseptissä vaihtoehdot sinun mieltymyksesi mukaan.

Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.

Raaka-aineet

 200 g (noin) fusilli-pastaa (normaali tai gluteeniton)
 250 g Härkis® Original
 150 g varsiparsakaalia
 oliiviöljyä
 pari ripausta / maun mukaan suolaa
 0,33 tl rouhittua mustapippuria
 0,50 tl valkosipulijauhetta
 2 dl sipulinmakuista kermaa (esim. kaurakerma)
 1 dl lisäksi tarvittaessa maustamatonta kermaa (esim. kaurakerma)
 3 rkl (ravintohiivahiutaleita halutessasi)
 1 tl keltaista makeaa sinappia (varmista vegaanisuus tarvittaessa)
 2 rkl sitruunan mehua
 150 g cheddar-tyylistä juustoa (maitopohjainen tai vegaaninen)
 Kauratuotteiden ja sinapin kohdalla huomioi tarvittaessa gluteenittomuus

Ohjeet

1

Esikeitä pasta suolalla maustetussa vedessä (älä keitä täysin kypsäksi). Valuta ja kaada takaisin kattilaan.

2

Paahda Härkistä hetki oliiviöljyssä pannulla. Lisää joukkoon mausteet sekä pestyt ja pilkotut varsiparsakaalit. Paahda vielä muutama minuutti.

3

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

4

Sekoita sipulinmakuisen kaurakerman joukkoon ravintohiivahiutaleet, sinappi ja sitruunan mehu.

5

Yhdistä pasta, Härkis-parsakaaliseos ja sipulinmakuinen maustettu kaurakerma. Sekoita hyvin ja kaada öljyttyyn uunivuokaan. Jos seos tuntuu kuivalta, lisää vielä maustamatonta kaurakermaa noin 1 dl ja sekoita.

6

Raasta reilusti (noin 150 g) vegaanista tai maitopohjaista ”cheddaria” ja ripottele se päällimmäiseksi.

7

Laita vuoka uuniin noin 20 minuutiksi.

Härkis® Mac & Cheese

Ainesosat

 200 g (noin) fusilli-pastaa (normaali tai gluteeniton)
 250 g Härkis® Original
 150 g varsiparsakaalia
 oliiviöljyä
 pari ripausta / maun mukaan suolaa
 0,33 tl rouhittua mustapippuria
 0,50 tl valkosipulijauhetta
 2 dl sipulinmakuista kermaa (esim. kaurakerma)
 1 dl lisäksi tarvittaessa maustamatonta kermaa (esim. kaurakerma)
 3 rkl (ravintohiivahiutaleita halutessasi)
 1 tl keltaista makeaa sinappia (varmista vegaanisuus tarvittaessa)
 2 rkl sitruunan mehua
 150 g cheddar-tyylistä juustoa (maitopohjainen tai vegaaninen)
 Kauratuotteiden ja sinapin kohdalla huomioi tarvittaessa gluteenittomuus

Valmistusohjeet

1

Esikeitä pasta suolalla maustetussa vedessä (älä keitä täysin kypsäksi). Valuta ja kaada takaisin kattilaan.

2

Paahda Härkistä hetki oliiviöljyssä pannulla. Lisää joukkoon mausteet sekä pestyt ja pilkotut varsiparsakaalit. Paahda vielä muutama minuutti.

3

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

4

Sekoita sipulinmakuisen kaurakerman joukkoon ravintohiivahiutaleet, sinappi ja sitruunan mehu.

5

Yhdistä pasta, Härkis-parsakaaliseos ja sipulinmakuinen maustettu kaurakerma. Sekoita hyvin ja kaada öljyttyyn uunivuokaan. Jos seos tuntuu kuivalta, lisää vielä maustamatonta kaurakermaa noin 1 dl ja sekoita.

6

Raasta reilusti (noin 150 g) vegaanista tai maitopohjaista ”cheddaria” ja ripottele se päällimmäiseksi.

7

Laita vuoka uuniin noin 20 minuutiksi.

JaaTwiittaaTallenna