Härkis®-larb | Reseptit | Beanit

Härkis®-larb

Annoksia3 annosta
Kokonaisaika30 min
Annos-
määrä

Härkis® Larb on mausteinen aasialainen vegesalaatti.

Raaka-aineet

 250 g Härkis® Original
 1 ruukku rapeaa salaattia
 1 rkl öljyä
 1 salottisipuli
 2 valkosipulinkynttä
 1 ½ tuore chilipalko (mieto)
 1 sitruunaruohon varsi (8 cm tyvestä)
 2 rkl soijakastiketta (tai kalakastiketta)
 1 ½ rkl limetin mehua
 1 limetin kuori ohuelti raastettuna
 kourallinen tuoretta korianteria
 puoli kourallista tuoretta minttua

Ohjeet

1

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa noin 8 cm sitruunaruohon tyvestä, laita veitsi lappeelleen tyven päälle ja pamauta veitseä kämmenpohjalla. Sitruunaruohon rakenne rikkoutuu ja maut irtoavat paremmin.

2

Hienonna myös chili (voit leikata osan chilistä myös renkaiksi ja säästää koristeluun. Raasta huolellisesti pestyn limetin kuoren vihreä osa pienellä raastimen terällä. Purista limetin mehu.

3

Kuullota sipulia ja valkosipulia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää härkis, nosta lämpöä ja paista edelleen muutama minuutti.

Härkis®-larb

Ainesosat

 250 g Härkis® Original
 1 ruukku rapeaa salaattia
 1 rkl öljyä
 1 salottisipuli
 2 valkosipulinkynttä
 1 ½ tuore chilipalko (mieto)
 1 sitruunaruohon varsi (8 cm tyvestä)
 2 rkl soijakastiketta (tai kalakastiketta)
 1 ½ rkl limetin mehua
 1 limetin kuori ohuelti raastettuna
 kourallinen tuoretta korianteria
 puoli kourallista tuoretta minttua

Valmistusohjeet

1

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa noin 8 cm sitruunaruohon tyvestä, laita veitsi lappeelleen tyven päälle ja pamauta veitseä kämmenpohjalla. Sitruunaruohon rakenne rikkoutuu ja maut irtoavat paremmin.

2

Hienonna myös chili (voit leikata osan chilistä myös renkaiksi ja säästää koristeluun. Raasta huolellisesti pestyn limetin kuoren vihreä osa pienellä raastimen terällä. Purista limetin mehu.

3

Kuullota sipulia ja valkosipulia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää härkis, nosta lämpöä ja paista edelleen muutama minuutti.

JaaTwiittaaTallenna