Kuka voi vastustaa perinteisiä kaalikääryleitä! Nämä kääryleet suorastaan rakastavat täyteläisen makuista ja suloisen pehmeää Härkis-täytettä. Tätä on pakko testata.
Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.
Poista kaalin kanta ja uloimmat lehdet. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä.
Irrota kaalista lehtiä sitä mukaa kun lehdet pehmenevät. Nosta lehdet valumaan nurinpäin käännetyn kulhon
päälle. Säästä keitinliemi.
Keitä riisi ja hienonna kaalin sisälehtiä täytteeseen.
Kuullota pannulla tilkassa öljyä hienonnettu sipuli ja valkosipulin kynnet.
Lisää pannulle Härkis ja kasvisfondi. Pyörittele Härkistä pannulla ja samalla hienonna haarukalla Härkis-paloja.
Sekoita kaikki täytteen ainekset. Täyte saa olla löysähköa.
Ohenna kaalin paksut lehtiruodit. Laita täytettä kaalin lehdille, taita lehtien reunat ylös ja kääri paketiksi. Asettele kaalikääryleet voideltuun uunivuokaan vierekkäin saumapuoli alaspäin.
Valele kääryleitä valeluliemellä ja laita päälle margariininokareita.
Paista kaalikääryleitä uunin alaosassa 225 asteessa noin 10–15 min kunnes ovat saaneet hieman väriä.
Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja anna kääryleiden hautua uunissa 1.5 tuntia. Valele kääryleitä liemellä useita kertoja paistamisen aikana.
Annoksia 4