Härkis® kaalikääryleet | Reseptit | Beanit

Härkis® kaalikääryleet

Annoksia1 annos
Annos-
määrä

Kuka voi vastustaa perinteisiä kaalikääryleitä! Nämä kääryleet suorastaan rakastavat täyteläisen makuista ja suloisen pehmeää Härkis-täytettä. Tätä on pakko testata.

Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.

Raaka-aineet

 1 kpl keskikokoinen kaali
 1 tl suolaa per 1 l vettä
Täyte
 2 dl keitettyä puuroriisiä
 2 dl hienonnettuja kaalin sisälehtiä
 1 kpl iso sipuli
 2 kpl valkosipulin kynttä
 1 rkl öljyä
 1 pkt (à 250 g) Härkis® Original
 1 kpl kasvisliemifondi
 1 tl meiramia
 1 kpl kananmuna, jonka voi myös jättää pois, jos halutaan tehdä vegaanisena
 1,50 dl kaurakermaa
 1 dl kaalin keitinlientä
 mustapippuria myllystä
Kääryleiden pinnalle
 margariini- tai voinokareita (käytä maidotonta margariinia vegaaniseen versioon)
Valeluun
 suhteessa: puolet kaalin keitinlientä (noin 1 dl), neljäsosa siirappia (noin 1⁄2 dl) ja neljäsosa kauraker

Ohjeet

1

Poista kaalin kanta ja uloimmat lehdet. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä.

2

Irrota kaalista lehtiä sitä mukaa kun lehdet pehmenevät. Nosta lehdet valumaan nurinpäin käännetyn kulhon
päälle. Säästä keitinliemi.

3

Keitä riisi ja hienonna kaalin sisälehtiä täytteeseen.

4

Kuullota pannulla tilkassa öljyä hienonnettu sipuli ja valkosipulin kynnet.

5

Lisää pannulle Härkis ja kasvisfondi. Pyörittele Härkistä pannulla ja samalla hienonna haarukalla Härkis-paloja.

6

Sekoita kaikki täytteen ainekset. Täyte saa olla löysähköa.

7

Ohenna kaalin paksut lehtiruodit. Laita täytettä kaalin lehdille, taita lehtien reunat ylös ja kääri paketiksi. Asettele kaalikääryleet voideltuun uunivuokaan vierekkäin saumapuoli alaspäin.

8

Valele kääryleitä valeluliemellä ja laita päälle margariininokareita.

9

Paista kaalikääryleitä uunin alaosassa 225 asteessa noin 10–15 min kunnes ovat saaneet hieman väriä.

10

Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja anna kääryleiden hautua uunissa 1.5 tuntia. Valele kääryleitä liemellä useita kertoja paistamisen aikana.

Härkis® kaalikääryleet

Ainesosat

 1 kpl keskikokoinen kaali
 1 tl suolaa per 1 l vettä
Täyte
 2 dl keitettyä puuroriisiä
 2 dl hienonnettuja kaalin sisälehtiä
 1 kpl iso sipuli
 2 kpl valkosipulin kynttä
 1 rkl öljyä
 1 pkt (à 250 g) Härkis® Original
 1 kpl kasvisliemifondi
 1 tl meiramia
 1 kpl kananmuna, jonka voi myös jättää pois, jos halutaan tehdä vegaanisena
 1,50 dl kaurakermaa
 1 dl kaalin keitinlientä
 mustapippuria myllystä
Kääryleiden pinnalle
 margariini- tai voinokareita (käytä maidotonta margariinia vegaaniseen versioon)
Valeluun
 suhteessa: puolet kaalin keitinlientä (noin 1 dl), neljäsosa siirappia (noin 1⁄2 dl) ja neljäsosa kauraker

Valmistusohjeet

1

Poista kaalin kanta ja uloimmat lehdet. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä.

2

Irrota kaalista lehtiä sitä mukaa kun lehdet pehmenevät. Nosta lehdet valumaan nurinpäin käännetyn kulhon
päälle. Säästä keitinliemi.

3

Keitä riisi ja hienonna kaalin sisälehtiä täytteeseen.

4

Kuullota pannulla tilkassa öljyä hienonnettu sipuli ja valkosipulin kynnet.

5

Lisää pannulle Härkis ja kasvisfondi. Pyörittele Härkistä pannulla ja samalla hienonna haarukalla Härkis-paloja.

6

Sekoita kaikki täytteen ainekset. Täyte saa olla löysähköa.

7

Ohenna kaalin paksut lehtiruodit. Laita täytettä kaalin lehdille, taita lehtien reunat ylös ja kääri paketiksi. Asettele kaalikääryleet voideltuun uunivuokaan vierekkäin saumapuoli alaspäin.

8

Valele kääryleitä valeluliemellä ja laita päälle margariininokareita.

9

Paista kaalikääryleitä uunin alaosassa 225 asteessa noin 10–15 min kunnes ovat saaneet hieman väriä.

10

Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja anna kääryleiden hautua uunissa 1.5 tuntia. Valele kääryleitä liemellä useita kertoja paistamisen aikana.

JaaTwiittaaTallenna