fbpx

Tulostusasetukset

Härkäpapumuru-sienipiirakka

Annoksia12 annosta

Ruokaisa sienipiirakka härkäpapumurulla on täydellinen iltapala tai lounas raikkaan salaatin kera. Härkäpavun paahteisen pähkinäinen maku yhdessä sienien kanssa on yksinkertaisesti herkkua!

 1 pkt piirakkataikinaa (pakaste)
Täyte
 (n. 10 cm) purjoa
 1 valkosipulinkynsi
 1 pkt (n. 200 g) herkkusieniä tai metsäsieniä
 0,50 dl öljyä
 1 pkt Härkis® härkäpapumuru Maustamatonta
 0,50 tl suolaa
 200 g tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
 1 dl Elovena kaurajuomaa 1,5%
 1 kananmuna
 jauhettua valkopippuria
 2 dl juustoraastetta
1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele piirakkataikina noin ø 24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

2

Pese ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Puhdista ja viipaloi sienet.

3

Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle sipulit ja sienet. Kuumenna sekoitellen, kunnes kasvikset ovat hiukan kuullottuneet. Lisää härkäpapumuru ja paista muutama minuutti, kunnes muru saa hiukan väriä. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoittele, kunnes juusto sulaa täytteen joukkoon. Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

4

Sekoita kulhossa kaurajuoma, muna, valkopippuri ja juustoraaste. Kaada seos piirakan päälle. Heiluttele vuokaa, jotta maitoseos levittyy tasaisesti.

5

Nosta piirakka uuniin ja jatka kypsentämistä vielä noin 25 minuuttia, tai kunnes piirakka on saanut sopivasti väriä.

Ravintosisältö

Annoksia 0