Hyppää sisältöön

Härkäpapumuru-pastasalaatti

Helppo kesäinen pastasalaatti on tällä kertaa kruunattu herkullisen rapeilla Härkis® härkäpapumuruilla. Pastasalaatti maistuu vaikkapa piknikeväänä ja on myös takuuvarma tarjoiltava kesän juhlissa. Ihanan inkivääri-yrttiöljyn raikkaus nostaa pastasalaatin suosikkien joukkoon!

Annoskoko

4 annosta

Valmistusaika

5 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton

Ainesosat

1 pktHärkis härkäpapumuru Maustamatonta (250g)
4 dlkypsää pastaa, jäähdytettynä
200grapeaa salaattia (esim. jääsalaatti), revittynä
100gsalaattisekoitusta
200geri värisiä kirsikkatomaatteja, lohkoina

Inkivääri-yrttiöljy

1 dloliiviöljyä
2 tlinkivääritahnaa tai raastettua inkivääriä
1 tlmustapippurirouhetta
1 tlvalkosipulitahnaa tai raastettua valkosipulia
1 tlhunajaa
1 dltuoreita yrttejä, esim. basilkaa tai ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
  2. Valmista inkivääri-yrttiöljy sekoittamalla kaikki aineet hyvin ja anna hetken maustua huoneenlämmössä.
  3. Revi salaatti ja lohko tomaatit tarjoiluastiaan.
  4. Paista härkäpapumuru rapeaksi kuumalla pannulla ja anna jäähtyä.
  5. Valmista salaatti ripottelemalla pastat, tomaatit ja muruseos vuorotellen revityn salaatin päälle.
  6. Kaada osa inkivääriyrttiöljystä salaatin päälle ja jätä loput erikseen tarjolle.
  7. Vinkki: saat reseptistä gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta pastaa.

Haku