Härkäpapumuru-juustopiiras - Beanit

Härkäpapumuru-juustopiiras

Annoksia10 annosta
Valmisteluaika20 minPaistoaika1 hrKokonaisaika1 hr 20 min
Annos-
määrä

Beanit® härkäpapumurua yllä ja alla! Tämän juustopiiraan salaisuus on täytteeseen leivottu härkäpapumuru, jota on myös piiraan päällä.

Raaka-aineet

Pohja
 3 dl vehnäjauhoja
 75 g kylmää voita
 1 kananmunankeltuainen
 1 rkl kylmää vettä
Täyte
 ½ pkt (125 g) Beanit® härkäpapumurua
 3 kananmunaa
 3 dl kuohu- tai ruokakermaa
 200 g raastettua maukasta juustoa
 100 g vuohenjuustoa
Päälle
 ½ pkt (125 g) Beanit® härkäpapumurua
 tomaattia ja basilikaa

Ohjeet

1

Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääräise taikina kelmuun. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.

2

Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

3

Ripottele esipaistetulle pohjalle puolet härkäpapumurun pakkauksesta. Sekoita kananmunat, kerma ja juustoraaste kulhossa. Kaada seos pohjan päälle. Asettele pinnalle murusteltua tai viipaloitua vuohenjuustoa.

4

Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Jos piiras tummuu liikaa paistamisen aikana, laita päälle folio.
Paista loppu härkäpapumuru pinnoitetulla pannulla öljyssä. Ripottele piiraan päälle yrttien kanssa. Viimeistele halutessasi tomaatilla.

5

Paista loppu härkäpapumuru rapeaksi kuumalla pannulla. Ripottele piiraan päälle yrttien kanssa. Viimeistele halutessasi tomaatilla.

Härkäpapumuru-juustopiiras

Ainesosat

Pohja
 3 dl vehnäjauhoja
 75 g kylmää voita
 1 kananmunankeltuainen
 1 rkl kylmää vettä
Täyte
 ½ pkt (125 g) Beanit® härkäpapumurua
 3 kananmunaa
 3 dl kuohu- tai ruokakermaa
 200 g raastettua maukasta juustoa
 100 g vuohenjuustoa
Päälle
 ½ pkt (125 g) Beanit® härkäpapumurua
 tomaattia ja basilikaa

Valmistusohjeet

1

Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääräise taikina kelmuun. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.

2

Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

3

Ripottele esipaistetulle pohjalle puolet härkäpapumurun pakkauksesta. Sekoita kananmunat, kerma ja juustoraaste kulhossa. Kaada seos pohjan päälle. Asettele pinnalle murusteltua tai viipaloitua vuohenjuustoa.

4

Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Jos piiras tummuu liikaa paistamisen aikana, laita päälle folio.
Paista loppu härkäpapumuru pinnoitetulla pannulla öljyssä. Ripottele piiraan päälle yrttien kanssa. Viimeistele halutessasi tomaatilla.

5

Paista loppu härkäpapumuru rapeaksi kuumalla pannulla. Ripottele piiraan päälle yrttien kanssa. Viimeistele halutessasi tomaatilla.

JaaTwiittaaTallenna