Beanit® spagettivuoka | Reseptit | Beanit

Beanit® spagettivuoka

Annoksia6 annosta
Kokonaisaika30 min
Annos-
määrä

Suussa sulava puolen tunnin spagettivuoka on täydellinen resepti arjen ruokailuun. Kokeile ja ihastu! Reseptin on luonut Meri-Tuuli Väntsi.

Raaka-aineet

 1 pkt (à 500g) spagettia
 2 kpl sipulia
 4 kpl valkosipulin kynttä
 2 kpl (à 400g) tomaattimurskaa
 1 tl kuivattua oreganoa
 1 rkl paprikajauhetta
 0,50 tl juustokuminaa
 3 dl kuohukermaa tai kasviskermaa
 1 pkt (à 250 g) Beanit härkäpapumuru
 suolaa & pippuria
 oliiviöljyä paistamiseen
Kuorrute
 1 dl korppujauhoja tai pankojauhoja
 3 dl juustoraastetta (tai vegaanista juustoraastetta)
 1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä (esim. persilja, basilika, oregano..)

Ohjeet

1

Laita pastavesi kiehumaan ja uuni päälle 220 asteeseen grillivastuksin.

2

Hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet, laita ne korkeareunaiseen pannuun kuullottumaan miedolla lämmöllä muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä.

3

Kun pastavesi kiehuu, mausta se suolalla ja laita spagetti veteen keittymään.

4

Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää tomaattimurska ja mausteet ja kiehauta. Keitä 5 minuuttia, lisää kerma ja kiehauta, ota pois liedeltä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

5

Valuta kypsä spagetti siivilässä ja kaada se noin 25x35 cm kokoiseen uuninkestävään vuokaan. Valuta päälle oliiviöljyä ja sekoita kevyesti. Kaada päälle tomaattikastike ja lisää paketillinen Beanit-härkäpapumurua. Sekoita kaikki keskenään kahdella puulusikalla ja levitä pinta tasaiseksi.

6

Yhdistä korppujauhot, raastettu juusto ja hienonnetut yrtit keskenään ja ripottele spagettivuoan pintaan. Paista uunissa 8-15 minuuttia tai kunnes pinta on paistunut rapeaksi.

7

Anna spagettivuoan levähtää keittiön pöydällä kymmenen minuuttia ennen tarjoamista.

Beanit® spagettivuoka

Ainesosat

 1 pkt (à 500g) spagettia
 2 kpl sipulia
 4 kpl valkosipulin kynttä
 2 kpl (à 400g) tomaattimurskaa
 1 tl kuivattua oreganoa
 1 rkl paprikajauhetta
 0,50 tl juustokuminaa
 3 dl kuohukermaa tai kasviskermaa
 1 pkt (à 250 g) Beanit härkäpapumuru
 suolaa & pippuria
 oliiviöljyä paistamiseen
Kuorrute
 1 dl korppujauhoja tai pankojauhoja
 3 dl juustoraastetta (tai vegaanista juustoraastetta)
 1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä (esim. persilja, basilika, oregano..)

Valmistusohjeet

1

Laita pastavesi kiehumaan ja uuni päälle 220 asteeseen grillivastuksin.

2

Hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet, laita ne korkeareunaiseen pannuun kuullottumaan miedolla lämmöllä muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä.

3

Kun pastavesi kiehuu, mausta se suolalla ja laita spagetti veteen keittymään.

4

Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää tomaattimurska ja mausteet ja kiehauta. Keitä 5 minuuttia, lisää kerma ja kiehauta, ota pois liedeltä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

5

Valuta kypsä spagetti siivilässä ja kaada se noin 25x35 cm kokoiseen uuninkestävään vuokaan. Valuta päälle oliiviöljyä ja sekoita kevyesti. Kaada päälle tomaattikastike ja lisää paketillinen Beanit-härkäpapumurua. Sekoita kaikki keskenään kahdella puulusikalla ja levitä pinta tasaiseksi.

6

Yhdistä korppujauhot, raastettu juusto ja hienonnetut yrtit keskenään ja ripottele spagettivuoan pintaan. Paista uunissa 8-15 minuuttia tai kunnes pinta on paistunut rapeaksi.

7

Anna spagettivuoan levähtää keittiön pöydällä kymmenen minuuttia ennen tarjoamista.

JaaTwiittaaTallenna