Beanit®-masala dosat | Beanit

Beanit®-masala dosat

Annoksia4 annosta
Annos-
määrä

Masala dosa on suosittu intialainen aamiaisruoka, joka sopii hyvin myös tarjottavaksi lounaalla tai illallisella. Nämä letut täytetään aromaattisella Beanit härkäpapumuru-perunacurrylla ja tarjoillaan raikkaan raita-kastikkeen kanssa.

Raaka-aineet

Dosa-lettutaikina
 5 dl vettä
 2,50 dl kikhernejauhoja
 2,50 dl riisijauhoja
 1 tl korianterinsiemeniä
 ripaus suolaa
Jogurttikastike
 2 dl (kasvipohjaista) jogurttia
 1 tl kuivattua minttua
 ripaus suolaa
Täyte
 300 g keitettyjä perunoita
 1 iso sipuli (n. 150g)
 4 valkosipulinkynttä
 1 tl jeeraa eli jauhettua juustokuminaa
 0,50 tl kurkumajauhetta
 0,50 tl kardemummaa
 0,50 tl suolaa
 1 tl inkivääritahnaa
 rypsiöljyä paistamiseen

Ohjeet

1

Yhdistä kulhossa kuivat raaka-aineet. Vatkaa joukkoon vesi. Jätä taikina turpoamaan vähintään puolen tunnin ajaksi.

2

Sekoita mausteet jogurtin joukkoon ja laita kylmään odottamaan.

3

Kuori ja pilko perunat kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipulit.

4

Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuliviipaleet ja mausteet. Freesaa muutama minuutti. Lisää härkäpapumuru ja perunat. Kuumenna seos hyvin, tarkista maku ja pidä lämpimänä.

5

Kuumenna toisella pannulla tilkka öljyä ja kaada dosa-taikinaa pannulle kuin paistaisit lettuja. Kääntele pannua, jotta taikina leviää ohueksi kerrokseksi. Paista molemmilta puolilta. Paista loput letut samalla tavalla. Pidä letut lämpiminä esim. folion alla.

6

Täytä dosa-letut ja tarjoa ne raita-kastikkeen kanssa.

Beanit®-masala dosat

Ainesosat

Dosa-lettutaikina
 5 dl vettä
 2,50 dl kikhernejauhoja
 2,50 dl riisijauhoja
 1 tl korianterinsiemeniä
 ripaus suolaa
Jogurttikastike
 2 dl (kasvipohjaista) jogurttia
 1 tl kuivattua minttua
 ripaus suolaa
Täyte
 300 g keitettyjä perunoita
 1 iso sipuli (n. 150g)
 4 valkosipulinkynttä
 1 tl jeeraa eli jauhettua juustokuminaa
 0,50 tl kurkumajauhetta
 0,50 tl kardemummaa
 0,50 tl suolaa
 1 tl inkivääritahnaa
 rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohjeet

1

Yhdistä kulhossa kuivat raaka-aineet. Vatkaa joukkoon vesi. Jätä taikina turpoamaan vähintään puolen tunnin ajaksi.

2

Sekoita mausteet jogurtin joukkoon ja laita kylmään odottamaan.

3

Kuori ja pilko perunat kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipulit.

4

Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuliviipaleet ja mausteet. Freesaa muutama minuutti. Lisää härkäpapumuru ja perunat. Kuumenna seos hyvin, tarkista maku ja pidä lämpimänä.

5

Kuumenna toisella pannulla tilkka öljyä ja kaada dosa-taikinaa pannulle kuin paistaisit lettuja. Kääntele pannua, jotta taikina leviää ohueksi kerrokseksi. Paista molemmilta puolilta. Paista loput letut samalla tavalla. Pidä letut lämpiminä esim. folion alla.

6

Täytä dosa-letut ja tarjoa ne raita-kastikkeen kanssa.

JaaTwiittaaTallenna