Härkis® juuressalaatti härkäpapusuikaleesta | Reseptit | Härkis

Härkis® juuressalaatti härkäpapusuikaleesta

Annoksia6 annosta
Annos-
määrä

Ihania värejä ja valloittavia makuja lautaselle. Härkis juuressalaatti härkäpapusuikaleesta varioituu helposti myös juuri omien lempijuuresten ja -kasvisten ympärille.

Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.

Raaka-aineet

 2 kpl punasipulia
 3 kpl (noin) raitajuurta
 250 g (noin) lanttua
 250 g (noin) bataattia
 20 kpl (noin) ruusukaalia
 oliiviöljyä (kasvisten paahtamiseen)
 merisuolahiutaleita
 mustapippuria
 timjamia
 salaattia
 rucolaa
 oliiviöljyä (härkäpapusuikaleiden paistamiseen)
 1 rkl (noin) fariinisokeria
 1 rkl (noin) balsamiviinietikkaa
 salaattisiemensekoitusta
 viikunoita
 tuoretta timjamia
 Vinkki! Voit vaihdella uunissa paahdettavia juureksia ja kasviksia makusi mukaan. Valmiin salaatin päälle voit kokeilla murustaa vielä vaikka (vegaanista) fetaa.

Ohjeet

1

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2

Pilko sipulit isoiksi lohkoiksi. Pese, kuori ja pilko juurekset. Putsaa ruusukaalit, irrota tarvittaessa uloimpia huonoja lehtiä, poista kanta ja halkaise. Laita kaikki kasvikset leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle. Pirskota päälle oliiviöljyä ja mausta kasvikset makusi mukaan merisuolahiutaleilla, mustapippurilla ja timjamilla. Voit sekoittaa kasviksia hieman käsin, jotta mausteet leviävät tasaisesti.

3

Laita kasvikset uuniin paahtumaan noin 30–40 minuutiksi.

4

Pese salaatti sekä rucola ja laita ne tarjoiluastiaan odottamaan muita aineksia.

5

Paista härkäpapusuikaleita pannulla öljyn kera pari minuuttia. Lisää suikaleiden sekaan fariinisokeri ja sekoita.
Paistoajan loppuvaiheessa lorauta vielä sekaan balsamiviinietikkaa ja sekoita.

6

Kun juurekset ovat kypsiä, ota paahdetut kasvikset uunista ja anna niiden hieman jäähtyä.

7

Kokoa salaatin päälle uunissa paahdettuja kasviksia ja härkäpapusuikaleita. Sekoita hieman.

8

Kruunaa halutessasi salaatti siemenillä, tuoreilla viikunoilla ja timjamilla.

Härkis® juuressalaatti härkäpapusuikaleesta

Ainesosat

 2 kpl punasipulia
 3 kpl (noin) raitajuurta
 250 g (noin) lanttua
 250 g (noin) bataattia
 20 kpl (noin) ruusukaalia
 oliiviöljyä (kasvisten paahtamiseen)
 merisuolahiutaleita
 mustapippuria
 timjamia
 salaattia
 rucolaa
 oliiviöljyä (härkäpapusuikaleiden paistamiseen)
 1 rkl (noin) fariinisokeria
 1 rkl (noin) balsamiviinietikkaa
 salaattisiemensekoitusta
 viikunoita
 tuoretta timjamia
 Vinkki! Voit vaihdella uunissa paahdettavia juureksia ja kasviksia makusi mukaan. Valmiin salaatin päälle voit kokeilla murustaa vielä vaikka (vegaanista) fetaa.

Valmistusohjeet

1

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2

Pilko sipulit isoiksi lohkoiksi. Pese, kuori ja pilko juurekset. Putsaa ruusukaalit, irrota tarvittaessa uloimpia huonoja lehtiä, poista kanta ja halkaise. Laita kaikki kasvikset leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle. Pirskota päälle oliiviöljyä ja mausta kasvikset makusi mukaan merisuolahiutaleilla, mustapippurilla ja timjamilla. Voit sekoittaa kasviksia hieman käsin, jotta mausteet leviävät tasaisesti.

3

Laita kasvikset uuniin paahtumaan noin 30–40 minuutiksi.

4

Pese salaatti sekä rucola ja laita ne tarjoiluastiaan odottamaan muita aineksia.

5

Paista härkäpapusuikaleita pannulla öljyn kera pari minuuttia. Lisää suikaleiden sekaan fariinisokeri ja sekoita.
Paistoajan loppuvaiheessa lorauta vielä sekaan balsamiviinietikkaa ja sekoita.

6

Kun juurekset ovat kypsiä, ota paahdetut kasvikset uunista ja anna niiden hieman jäähtyä.

7

Kokoa salaatin päälle uunissa paahdettuja kasviksia ja härkäpapusuikaleita. Sekoita hieman.

8

Kruunaa halutessasi salaatti siemenillä, tuoreilla viikunoilla ja timjamilla.

JaaTwiittaaTallenna