Beanit® japchae-nuudelit | Beanit

Beanit® japchae-nuudelit

Annoksia4 annosta
Annos-
määrä

Japchae tai chapchae (잡채) on erittäin suosittu korealainen nuudeliruoka. Japchae voidaan syödä heti tai valmistaa muutama tunti ennen ruokailua ja tarjoilla se huoneenlämpöisenä, näin se on myös täydellinen ruokalaji esimerkiksi piknikille.

Raaka-aineet

Kastike
 1 rkl seesamiöljyä
 2 rkl vaaleaa siirappia
 2 rkl soijakastiketta
 2 rkl tamarinditahnaa
 0,50 tl suolaa
Wokkiin
 200 g lasinuudeleita tai (dangmyeon-bataattinuudeleita)
 4 valkosipulinkynttä
 2 kevätsipulia
 1 sipuli
 1 porkkana
 1 paprika
 300 g kesäkurpitsaa
 200 g ruskeita herkkusieniä
 60 g tuoretta huuhdeltua pinaattia
 rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
 seesaminsiemeniä ja limeä

Ohjeet

1

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Laita vesi kiehumaan nuudeleita varten ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä ja valuta ylimääräinen vesi pois.

2

Saksi nuudelit pienemmiksi paloiksi ja pyöräytä joukkoon hieman seesamiöljyä.

3

Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pilko kevätsipulit vartta myöden. Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

4

Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi. Viipaloi paprika sekä kesäkurpitsa ja sienet.

5

Paista sieniviipaleet rypsiöljyssä pannulla kauniin väriseksi. Lisää valkosipuli ja härkäpapusuikaleet ja ruskista hetken aikaa ja siirrä sivuun.

6

Paista tämän jälkeen pannulla öljyssä porkkana, paprika, sipuli ja kesäkurpitsa. Kun kasvikset ovat kypsyneet hieman, sekoita joukkoon kevätsipuli, pinaatti, nuudelit, paistettu sieni-härkäpapuseos ja kastike.

7

Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä, purista päälle limemehua ja tarjoile!

Beanit® japchae-nuudelit

Ainesosat

Kastike
 1 rkl seesamiöljyä
 2 rkl vaaleaa siirappia
 2 rkl soijakastiketta
 2 rkl tamarinditahnaa
 0,50 tl suolaa
Wokkiin
 200 g lasinuudeleita tai (dangmyeon-bataattinuudeleita)
 4 valkosipulinkynttä
 2 kevätsipulia
 1 sipuli
 1 porkkana
 1 paprika
 300 g kesäkurpitsaa
 200 g ruskeita herkkusieniä
 60 g tuoretta huuhdeltua pinaattia
 rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
 seesaminsiemeniä ja limeä

Valmistusohjeet

1

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Laita vesi kiehumaan nuudeleita varten ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä ja valuta ylimääräinen vesi pois.

2

Saksi nuudelit pienemmiksi paloiksi ja pyöräytä joukkoon hieman seesamiöljyä.

3

Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pilko kevätsipulit vartta myöden. Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

4

Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi. Viipaloi paprika sekä kesäkurpitsa ja sienet.

5

Paista sieniviipaleet rypsiöljyssä pannulla kauniin väriseksi. Lisää valkosipuli ja härkäpapusuikaleet ja ruskista hetken aikaa ja siirrä sivuun.

6

Paista tämän jälkeen pannulla öljyssä porkkana, paprika, sipuli ja kesäkurpitsa. Kun kasvikset ovat kypsyneet hieman, sekoita joukkoon kevätsipuli, pinaatti, nuudelit, paistettu sieni-härkäpapuseos ja kastike.

7

Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä, purista päälle limemehua ja tarjoile!

JaaTwiittaaTallenna