Beanit® härkäpapusuikale-shakshouka | Beanit

Beanit® härkäpapusuikale-shakshouka

Annoksia4 annosta
Annos-
määrä

Shakshouka on Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä perinteinen tomaattikastikkein pannuruoka. Shakshoukaa syödään usein aamupalalla, mutta se taipuu helposti myös niin lounaaksi kuin päivälliseksikin.

Raaka-aineet

 1 suippopaprika
 1 iso sipuli
 1 tl savupaprikajauhetta
 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
 1 tl sokeria
 0,50 tl suolaa
 1 prk valkosipulitomaattimurskaa (390g)
 1,50 dl vettä
 4 munaa
 200 g fetajuustoa
 tuoretta persiljaa tai korianteria
Paistamiseen
 rypsiöljyä
Tarjoiluun
 tuoretta rapeakuorista leipää

Ohjeet

1

Kuutioi paprika ja sipuli.

2

Kuumenna paistinpannussa öljy. Lisää paprika -ja sipulikuutiot ja kuullota noin viisi minuuttia.

3

Lisää pannulle savupaprikajauhe, jeera sekä härkäpapusuikaleet ja pyöräytä ne hyvin sekaisin.

4

Lisää nesteet, sokeri ja suola. Anna hautua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia.

5

Tee kastikkeeseen kauhan avulla neljä koloa. Lisää jokaiseen koloon yksi rikottu muna. Laita kansi päälle ja jatka hauduttamista sen aikaa, että valkuaiset ovat hyytyneet.

6

Lisää päälle murusteltu fetajuusto ja persilja -tai korianterisilppua. Nauti leivän kanssa.

Beanit® härkäpapusuikale-shakshouka

Ainesosat

 1 suippopaprika
 1 iso sipuli
 1 tl savupaprikajauhetta
 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
 1 tl sokeria
 0,50 tl suolaa
 1 prk valkosipulitomaattimurskaa (390g)
 1,50 dl vettä
 4 munaa
 200 g fetajuustoa
 tuoretta persiljaa tai korianteria
Paistamiseen
 rypsiöljyä
Tarjoiluun
 tuoretta rapeakuorista leipää

Valmistusohjeet

1

Kuutioi paprika ja sipuli.

2

Kuumenna paistinpannussa öljy. Lisää paprika -ja sipulikuutiot ja kuullota noin viisi minuuttia.

3

Lisää pannulle savupaprikajauhe, jeera sekä härkäpapusuikaleet ja pyöräytä ne hyvin sekaisin.

4

Lisää nesteet, sokeri ja suola. Anna hautua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia.

5

Tee kastikkeeseen kauhan avulla neljä koloa. Lisää jokaiseen koloon yksi rikottu muna. Laita kansi päälle ja jatka hauduttamista sen aikaa, että valkuaiset ovat hyytyneet.

6

Lisää päälle murusteltu fetajuusto ja persilja -tai korianterisilppua. Nauti leivän kanssa.

JaaTwiittaaTallenna