Beanit® härkäpapumurulla täytetyt kesäkurpitsat | Reseptit | Beanit

Beanit® härkäpapumurulla täytetyt kesäkurpitsat

Annoksia1 annos
Annos-
määrä

Beanit® härkäpapumurulla täytetyt kesäkurpitsat ovat taattu kesän hittiresepti. Niissä maistuvat raikas lime, karamellisoitunut härkäpapumuru ja rapsakan suolaiset maapähkinät. Reseptin on luonut Viimeistä Murua Myöten -ruokablogi.

Vinkki! Kokeile grillata koko komeus retkiherkkuna luonnon helmassa, lempigrillipaikallasi. Pakkaa kotona tehty Beanit-täyte rasiaan ja valmista ruoka grillialustalla foliolla peiteltynä.

Raaka-aineet

 3 kpl kesäkurpitsaa
 1 ½ dl suolapähkinöitä (tai tästä ½ dl tavallisia maapähkinöitä)
 5 kpl salottisipulia (TAI 1 keskikokoinen sipuli)
 5 kpl valkosipulinkynttä
 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
 2 kpl punaista chilipalkoa tai n. 1 rkl chilitahnaa
 kesäkurpitsoista kaavitut sisusosat
 1 pkt (250g) Beanit-härkäpapumurua
 2 rkl ruskeaa sokeria (fariinisokeri/ruokosokeri/kookossokeri/intiaanisokeri)
 2 limen raastettu kuori
Päälle vielä
 puristettua limemehua
 tuoretta korianteria
 (chilimajoneesia)

Ohjeet

1

Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Koverra pehmeä sisusosa teelusikalla tai pallokauhalla pois.

2

Kuumenna grilli tai parilapannu. Paista kesäkurpitsapuolikkaita molemmilta puolilta, kunnes se on tarpeeksi kypsää, eli kun saat esimerkiksi haarukalla pistettyä vaivatta kesäkurpitsasta läpi.

3

Valmista täyte. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet hienoksi.

4

Rouhi pähkinöitä pienemmäksi – ei superhienoksi, mutta hieman karkeammaksi. Laita pähkinät kuumalle, kuivalle pannulle. Sekoittele lastalla aina välillä, kunnes pähkinä alkavat tuoksua ja saavat aavistuksen kullanruskeaa väriä.

5

Lorauta pannulle rypsiöljy ja lisää sipulisilppu. Laske pannun lämpötilaa keskilämpöä hieman matalammalle ja jatka kypsentämistä lastalla välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Pilko chilit pieneksi ja lisää pannulle, tai lisää chilitahna. Jatka noin minuutti sekoitellen.

6

Pilko kesäkurpitsoista kaavitut sisukset pienemmäksi. Lisää nekin pannulle ja kypsennä keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät.

7

Tässä kohtaa voit hifistellä tai oikaista, olen tehnyt molemmat. Beanit-härkäpapumurun voi paistaa erillisellä kuumalla, kuivalla pannulla rapsakaksi (ei tarvitse lisätä öljyä) ja lisätä sitten muun täytteen joukkoon, tai voit suoraan nostaa alkuperäisen paistinpannun lämpötilaa ja lisätä beanit-härkäpapumurun joukkoon. Samalla kun lisäät härkäpapumurun täytteeseen, lisää myös ruskea sokeri sekä limen raastettu kuori. Paista vielä täytettä välillä sekoitellen pari minuuttia.

8

Mikäli kesäkurpitsat ovat edelleen lämpimiä, voit täyttää ja tarjota ne suoraan. Voit myös täyttää kesäkurpitsat ja nostaa ne vielä grilliin grillikuvun alle lämpenemään ja ottamaan lisää grillimakua.

9

Tarjoillessa purista päälle limemehua ja revi korianteria.

Beanit® härkäpapumurulla täytetyt kesäkurpitsat

Ainesosat

 3 kpl kesäkurpitsaa
 1 ½ dl suolapähkinöitä (tai tästä ½ dl tavallisia maapähkinöitä)
 5 kpl salottisipulia (TAI 1 keskikokoinen sipuli)
 5 kpl valkosipulinkynttä
 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
 2 kpl punaista chilipalkoa tai n. 1 rkl chilitahnaa
 kesäkurpitsoista kaavitut sisusosat
 1 pkt (250g) Beanit-härkäpapumurua
 2 rkl ruskeaa sokeria (fariinisokeri/ruokosokeri/kookossokeri/intiaanisokeri)
 2 limen raastettu kuori
Päälle vielä
 puristettua limemehua
 tuoretta korianteria
 (chilimajoneesia)

Valmistusohjeet

1

Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Koverra pehmeä sisusosa teelusikalla tai pallokauhalla pois.

2

Kuumenna grilli tai parilapannu. Paista kesäkurpitsapuolikkaita molemmilta puolilta, kunnes se on tarpeeksi kypsää, eli kun saat esimerkiksi haarukalla pistettyä vaivatta kesäkurpitsasta läpi.

3

Valmista täyte. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet hienoksi.

4

Rouhi pähkinöitä pienemmäksi – ei superhienoksi, mutta hieman karkeammaksi. Laita pähkinät kuumalle, kuivalle pannulle. Sekoittele lastalla aina välillä, kunnes pähkinä alkavat tuoksua ja saavat aavistuksen kullanruskeaa väriä.

5

Lorauta pannulle rypsiöljy ja lisää sipulisilppu. Laske pannun lämpötilaa keskilämpöä hieman matalammalle ja jatka kypsentämistä lastalla välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Pilko chilit pieneksi ja lisää pannulle, tai lisää chilitahna. Jatka noin minuutti sekoitellen.

6

Pilko kesäkurpitsoista kaavitut sisukset pienemmäksi. Lisää nekin pannulle ja kypsennä keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät.

7

Tässä kohtaa voit hifistellä tai oikaista, olen tehnyt molemmat. Beanit-härkäpapumurun voi paistaa erillisellä kuumalla, kuivalla pannulla rapsakaksi (ei tarvitse lisätä öljyä) ja lisätä sitten muun täytteen joukkoon, tai voit suoraan nostaa alkuperäisen paistinpannun lämpötilaa ja lisätä beanit-härkäpapumurun joukkoon. Samalla kun lisäät härkäpapumurun täytteeseen, lisää myös ruskea sokeri sekä limen raastettu kuori. Paista vielä täytettä välillä sekoitellen pari minuuttia.

8

Mikäli kesäkurpitsat ovat edelleen lämpimiä, voit täyttää ja tarjota ne suoraan. Voit myös täyttää kesäkurpitsat ja nostaa ne vielä grilliin grillikuvun alle lämpenemään ja ottamaan lisää grillimakua.

9

Tarjoillessa purista päälle limemehua ja revi korianteria.

JaaTwiittaaTallenna