fbpx

Tulostusasetukset

Härkis® härkäpapumurulaatikko rusinoilla

Annoksia1 annos

Tarkimmat tunnistaa tämän laatikkoruoan makumaailmassa tuttuja vivahteita. Härkäpapumuru yhdessä riisin kanssa samassa laatikossa on ruokaisa ateria sellaisenaan, ja resepti toimii myös osana vaikka joulupöydän kattausta. Tärkein kysymys onkin: rusinoilla vai ilman – kumpi vaan käy!

Beanit-härkäpapumurulaatikko - resepti

 2 dl puuroriisiä
 5 dl vettä
 1,50 tl suolaa
 7,50 dl Elovena Kauraruoka maustamatonta (3prk)
 1 kpl sipulia
 1 rkl öljyä
 250 g Härkis® härkäpapumuru Umamia
 0,50 dl siirappia
 1 dl rusinoita (halutessaan)
 valkopippuria, jauhettuna
 meiramia
Pinnalle
  vegaanista margariinia nokareina
1

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon puuroriisi. Peitä kannella ja keitä kunnes vesi on imeytynyt.

2

Kaada riisin joukkoon kerma ja anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Jäähdytä puuro.

3

Hienonna sipuli ja kuullota se hyvin öljyssä pannulla ja jäähdytä.

4

Halutessasi voit hienontaa Härkis härkäpapumurun ja kuullotetun sipulin sauvasekottimella hienommaksi massaksi.

5

Lisää siirappi, rusinat, mausteet ja härkäpapumuru-sipuli -seos jäähtyneen puuron joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

6

Kaada seos voideltuun vuokaan ja painele pinnalle margariininokareita.

7

Kypsennä noin 180°C:ssa noin 30-40 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

8

Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

Vinkki