Beanit® härkäpapumurulaatikko rusinoilla | Reseptit | Beanit

Beanit® härkäpapumurulaatikko rusinoilla

Annoksia1 annos
Annos-
määrä

Tarkimmat tunnistaa tämän laatikkoruoan makumaailmassa tuttuja vivahteita. Härkäpapumuru yhdessä riisin kanssa samassa laatikossa on ruokaisa ateria sellaisenaan, ja resepti toimii myös osana vaikka joulupöydän kattausta. Tärkein kysymys onkin: rusinoilla vai ilman – kumpi vaan käy!

Raaka-aineet

 2 dl puuroriisiä
 5 dl vettä
 1,50 tl suolaa
 7 dl kermaa (veg. esim. kaurakermaa)
 1 kpl sipulia
 1 rkl öljyä
 250 g Beanit® härkäpapumurua
 0,50 dl siirappia
 1 dl rusinoita (halutessaan)
 valkopippuria, jauhettuna
 meiramia
Pinnalle
 Voita (tai vegaanista margariinia) nokareina

Ohjeet

1

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon puuroriisi. Peitä kannella ja keitä kunnes vesi on imeytynyt.

2

Kaada riisin joukkoon kerma ja anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Jäähdytä puuro.

3

Hienonna sipuli ja kuullota se hyvin öljyssä pannulla ja jäähdytä.

4

Halutessasi voit hienontaa Beanit härkäpapumurun ja kuullotetun sipulin sauvasekottimella hienommaksi massaksi.

5

Lisää siirappi, rusinat, mausteet ja härkäpapumuru-sipuli -seos jäähtyneen puuron joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

6

Kaada seos voideltuun vuokaan ja painele pinnalle voinokareita.

7

Kypsennä noin 180°C:ssa noin 30-40 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

8

Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

Vinkki
9

Tee annoksesta vegaaninen käyttämällä kerman tilalla kasvipohjaista tuotetta, tumman siirapin tilalla vaaleaa siirappia ja lisäämällä laatikon pinnalle voin sijasta vegaanista margariinia.

Beanit® härkäpapumurulaatikko rusinoilla

Ainesosat

 2 dl puuroriisiä
 5 dl vettä
 1,50 tl suolaa
 7 dl kermaa (veg. esim. kaurakermaa)
 1 kpl sipulia
 1 rkl öljyä
 250 g Beanit® härkäpapumurua
 0,50 dl siirappia
 1 dl rusinoita (halutessaan)
 valkopippuria, jauhettuna
 meiramia
Pinnalle
 Voita (tai vegaanista margariinia) nokareina

Valmistusohjeet

1

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon puuroriisi. Peitä kannella ja keitä kunnes vesi on imeytynyt.

2

Kaada riisin joukkoon kerma ja anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Jäähdytä puuro.

3

Hienonna sipuli ja kuullota se hyvin öljyssä pannulla ja jäähdytä.

4

Halutessasi voit hienontaa Beanit härkäpapumurun ja kuullotetun sipulin sauvasekottimella hienommaksi massaksi.

5

Lisää siirappi, rusinat, mausteet ja härkäpapumuru-sipuli -seos jäähtyneen puuron joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

6

Kaada seos voideltuun vuokaan ja painele pinnalle voinokareita.

7

Kypsennä noin 180°C:ssa noin 30-40 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

8

Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

Vinkki
9

Tee annoksesta vegaaninen käyttämällä kerman tilalla kasvipohjaista tuotetta, tumman siirapin tilalla vaaleaa siirappia ja lisäämällä laatikon pinnalle voin sijasta vegaanista margariinia.

JaaTwiittaaTallenna