Beanit® Fried Rice | Reseptit | Beanit

Beanit® Fried Rice

Annoksia4 annosta
Kokonaisaika15 min
Annos-
määrä

Täydellinen lisä arjen ruokakiertoon on herkullinen Beanit® Fried Rice, joka muuntuu kausien ja mieltymysten mukaan juuri suuhun sopivaksi. Siihen on helppo upottaa edellisen päivän jämäriisit ja pelastaa tähteet uudeksi herkuksi – tämän reseptin kanssa voit heittäytyä luovaksi. Reseptin on luonut Meri-Tuuli Väntsi.

Raaka-aineet

 3 kpl valkosipulin kynttä
 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
 ¼ savoijinkaalia
 2 kpl kevätsipulin vartta, valkoiset osat silputtuna erikseen vihreistä
 2 rkl rypsiöljyä
 2 tl seesamiöljyä
 1 pkt (à 250 g) Beanit® härkäpapusuikaletta, Lempeä sitruuna
 2 kourallista putsattuja suppilovahveroita
 8 dl kypsää riisiä
 4 kpl kananmunaa
 seesaminsiemeniä
Kastike
 4 rkl soijakastiketta
 1 rkl osterikastiketta
 1 rkl punaviinietikkaa
 1 rkl sokeria
 ripaus valkopippuria
 ripaus hienonnettua anista
 1 dl vettä

Ohjeet

1

Hienonna valkosipulit, inkivääri, savoijinkaali ja kevätsipuli; säästä sen vihreä osa viimeistelyyn. Yhdistä kastikkeen ainekset lasissa ja sekoita kunnes sokeri liukenee.

2

Kuumenna öljyt isossa wokissa tai korkeareunaisessa pannussa ja lisää valkosipuli, inkivääri, kaali ja kevätsipulin valkoinen osa. Paista kuumalla muutaman minuutin, sekoittaen koko ajan. Lisää sitten Beanit härkäpapusuikale ja suppilovahverot. Jatka paistamista muutaman minuutin kunnes härkäpapusuikaleet rapeutuvat vähän. Lisää sitten riisi ja paistele taas muutaman minuutin.

3

Kaada kaikki kastike pannulle paistoksen sekaan, sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijakastiketta. Tee paistolastalla keskelle pannua iso kolo ja lorauta siihen vähän seesamiöljyä. Riko kananmunat öljyyn ja niiden paistuessa kääntele kananmuna riisin sekaan.

4

Viimeistele Beanit® Fried Rice seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla ja tarjoa.

5

Vinkki: voit korvata osan soijakastikkeesta tummalla mushroom soy –kastikkeella, joka antaa riisille syvän tummanruskean värin.

Beanit® Fried Rice

Ainesosat

 3 kpl valkosipulin kynttä
 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
 ¼ savoijinkaalia
 2 kpl kevätsipulin vartta, valkoiset osat silputtuna erikseen vihreistä
 2 rkl rypsiöljyä
 2 tl seesamiöljyä
 1 pkt (à 250 g) Beanit® härkäpapusuikaletta, Lempeä sitruuna
 2 kourallista putsattuja suppilovahveroita
 8 dl kypsää riisiä
 4 kpl kananmunaa
 seesaminsiemeniä
Kastike
 4 rkl soijakastiketta
 1 rkl osterikastiketta
 1 rkl punaviinietikkaa
 1 rkl sokeria
 ripaus valkopippuria
 ripaus hienonnettua anista
 1 dl vettä

Valmistusohjeet

1

Hienonna valkosipulit, inkivääri, savoijinkaali ja kevätsipuli; säästä sen vihreä osa viimeistelyyn. Yhdistä kastikkeen ainekset lasissa ja sekoita kunnes sokeri liukenee.

2

Kuumenna öljyt isossa wokissa tai korkeareunaisessa pannussa ja lisää valkosipuli, inkivääri, kaali ja kevätsipulin valkoinen osa. Paista kuumalla muutaman minuutin, sekoittaen koko ajan. Lisää sitten Beanit härkäpapusuikale ja suppilovahverot. Jatka paistamista muutaman minuutin kunnes härkäpapusuikaleet rapeutuvat vähän. Lisää sitten riisi ja paistele taas muutaman minuutin.

3

Kaada kaikki kastike pannulle paistoksen sekaan, sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijakastiketta. Tee paistolastalla keskelle pannua iso kolo ja lorauta siihen vähän seesamiöljyä. Riko kananmunat öljyyn ja niiden paistuessa kääntele kananmuna riisin sekaan.

4

Viimeistele Beanit® Fried Rice seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla ja tarjoa.

5

Vinkki: voit korvata osan soijakastikkeesta tummalla mushroom soy –kastikkeella, joka antaa riisille syvän tummanruskean värin.

JaaTwiittaaTallenna