fbpx

Kavli on erilainen omistajamme

Kavli-säätiö ohjaa voitot hyväntekeväisyyteen

Verso Foodin vuonna 2019 tekemässä yrityskaupassa omistajaksemme tuli norjalainen Kavli, jonka liiketoiminnan periaatteet ovat tavanomaisesta poikkeavat. Kavlia hallinnoiva säätiö Kavlifondet ohjaa vuosittain hyväntekeväisyyteen konsernin voitot, jotka jäävät jäljelle yhtiöiden kehittämisen ja hallinnollisten kulujen jälkeen. Viime vuosina lahjoitusmäärät ovat nousseet huomattavasti ollen sekä 2018 että 2019 yli kymmenen miljoonaa euroa.

Mekin saamme tehdä hyvää!

Osan lahjoitusten saajista saavat päättää konserniin kuuluvat työntekijät, joten mekin Verso Foodilla olemme päässeet osallistumaan hyvän tekoon.

Vuonna 2020 lahjoitimme Kavli Suomen kanssa 90 000€ mm. syrjäytymisen ehkäisyyn, ensi- ja turvakoteihin ja mielenterveystyöhön. Valtaosan lahjoitusten kohteista päättää säätiön hallitus itsenäisesti riippumattomana konsernin muusta toiminnasta.

Kavli-säätiö

Yhtiön johdossa isäänsä seurannut Knut Kavli perusti Kavli-säätiön vuonna 1962. Kavlin perustajasuvun lapseton poika siirsi koko yhtiön omistuksen säätiön. Sääntöihin kirjattiin, että konsernin voitot on suunnattava hyvän tekemiseen. Tarkennuksena todettiin, että säätiö ei olisi ainoastaan osa Kavlin liiketoimintaa vaan koko yhtiön olemassaolon peruste.

Vuosittain lahjoitettavasta summasta aina 60% kohdennetaan humanitaariseen työhön, etenkin naisten ja nuorten terveyden, koulutuksen ja yrittäjyyden edistämiseen. Tieteellinen tutkimus saa jaettavista lahjoituksista 30% ja kulttuurin edistäminen 10%.

Lahjoituksista 70% suunnataan Kavlin kotimaihin Norjaan, Ruotsiin, Suomeen ja Iso-Britanniaan. Loppuosa käytetään kehitysyhteistyön edistämiseen Aasiassa ja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Tällä hetkellä Kavli-säätiö on mukana noin 70:ssä projektissa yhteensä 20:ssä maassa.

Lue lisää Kavli-säätiön periaatteista ja sen mahdollistamista projekteista: