fbpx

Sehän on ihan tavallista ruokaa

Kasviproteiinien alkuperä on luonnossa, puhtaissa ja aidoissa raaka-aineissa. Vähän vieraampienkin nimien takana on usein aivan tuttuja kasveja, kuten kauraa, soijaa ja hernettä.

Me luonnollisesti liputamme härkäpavun puolesta, mutta kasviproteiinien joukosta löytyy monta muutakin mainiota vaihtoehtoa. Niiden avulla kokkaat monipuolista kasvisruokaa, vaikka viikon jokaisena päivänä. Kokeilemalla löydät oman suosikkisi!

Monta mainiota vaihtoehtoa

Kasviproteiinit mielletään monesti teollisiksi ja hiukan oudoiksi – “mitä ihmettä tämä on, en kokeile.” Monet eivät ehkä tiedä, mistä raaka-aineista eri kasviproteiinit on valmistettu, eivätkä siksi uskalla niitä kokeilla.

Otimme haasteen vastaan ja haluamme tehdä kasviproteiineista tuttua, tavallista ruokaa. Uskomme, että se tapahtuu poistamalla ennakko-oletuksia, joita kasviproteiineihin liittyy. Emme myöskään edusta ehdottomuutta ruokavalinnoissa, vaan yhdenkin kasvisruuan lisääminen viikkoon on askel oikeaan suuntaan.

Tutustu rohkeasti kasviproteiinien maailmaan!

Olipa kerran virna nimeltä papu

Kaiken tekemisemme ytimessä on härkäpapu: kotimainen, ravitseva ja rakastettava raaka-aine. Toisin kuin voisi luulla, härkäpapu ei nimestään huolimatta kuulu papujen, vaan virnojen sukuun.

Tiesitkö muuten, että härkäpapu on ollut osa suomalaisten ruokavaliota kauemmin kuin vaikkapa peruna? Ensimmäiset maininnat siitä on kirkon kirjoissa jo 1300-luvulta. Härkäpapu on siis tuttua, kotimaista ruokaa!

Hieman härkäpäinen, mutta tuttuakin tutumpi

Kotimaisten viljelijöiden kasvattama härkäpapu muuttuu herkulliseksi ruoaksi omassa tuotantolaitoksessamme Kauhavalla, Pohjanmaan sydänmailla. Sieltä alkaa tuotteidemme matka, vie se sitten Kainuuseen tai Kaliforniaan.

Meille suomalainen härkäpapu on loputon inspiraation lähde, sillä se taipuu moneen. Toivomme, että sinulle se on herkullinen ja luotettava ystävä ruoanlaitossa osana terveellistä ruokavaliotasi.

Beanit® on nimi, josta tunnistat herkullisen ruoan.

Oletko jo tutustunut meihin kaikkiin?

Härkäpavun lisäksi kasviproteiineista löytyy monta muutakin mainiota vaihtoehtoa. Oletko jo tutustunut kauraan, tuohon kullankeltaiseen ja maukkaaseen kaveriin? Tai ystäväämme soijaan, josta maittava tofukin valmistetaan? Entä somaan serkkuumme, herneeseen?

Kaurasta ja herneestä valmistetut, jauhelihaa tai nyhtöpossua muistuttavat kasviproteiinit sopivat monenlaiseen kokkailuun ja voit maustaa ne oman makusi mukaan. Soijasta valmistetuissa tuotteissa on taas varaa mistä valita: on rouhetta, suikaletta, tofua ja tempehiä – ja kaikki aivan mahtavia! Näiden lisäksi löytyy monta muutakin mainiota kasviproteiinia, kuten vehnän gluteenista valmistettua seitania ja monenmoista vegejauhista. Meille rakkaasta härkäpavustakin löytyy Härkistä, suikaletta, granolaa ja murua, niin valmiiksi maustettuja kuin maustamattomiakin. On siis mistä valita!

Beanit® on kaikkien ystävä ja kannustammekin rohkeasti tutustumaan kasviproteiinien maailmaan. Me kaikki pellossa kasvaneet kaverit kun olemme ihan tavallista ruokaa.

Tutustu ja ihastu!

Kokeile reseptisuosikkejamme

Uusien ruokien ja raaka-aineiden kokeilu voi olla vaikeaa. Siksi kokosimme tänne tuttuja ruokia, joita voit kokeilla kasvisversioina. Lisänä joukossa muutamia meidän suosikkejamme, jotka voivat olla myös sinun uusia arjen suosikkejasi.

Kermainen tomaattipasta Beanit®-härkäpapusuikaleillaTäyteläinen tomaattipasta ja Beanit®-härkäpapusuikaleet sopivat herkullisesti yhteen. Tämä arjen pelastaja valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle - voit käyttää pastana omaa suosikkiasi tai tyhjentää kaapista pussinpohjat pastakattilaan. Tämän reseptin kanssa voi totisesti edetä rennolla otteella!
Beanit® härkäpapusuikale-nuudelisalaattiTässä aasialaisessa nuudelisalaatissa raikkaat maut yhdessä rapeiden Beanit®-härkäpapusuikaleiden ja rouskuvien pähkinöiden kanssa on herkkua. Voit myös tehdä reseptin tuplana - tämä salaatti nimittäin säilyy hyvin myös seuraavaan päivään jääkaapissa.
Härkis® Mac & CheeseHärkis® Mac & Cheese – yksinkertaista ja superherkullista – amerikkalaisten lohturuokapöydästä meille rantautunut resepti taipuu nyt paitsi perinteiseen maitopohjaiseen kuin vegaaniseenkin kokkailuun. Reseptissä vaihtoehdot sinun mieltymyksesi mukaan.

Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.

Härkis® munakoisolasagneLasagne on koko perheen suosikkiresepti vuodesta toiseen. Kokeile tällä kertaa ihanan mehevää, suussa sulavan maukasta ja reilun ruokaisaa Härkis-munakoisolasagnea.

Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.

Härkis® kaalikääryleetKuka voi vastustaa perinteisiä kaalikääryleitä! Nämä kääryleet suorastaan rakastavat täyteläisen makuista ja suloisen pehmeää Härkis-täytettä. Tätä on pakko testata.

Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.

Beanit® härkäpapumurukeittoKeitto on ihanan arjen peruspapua! Beanit® härkäpapumurun kanssa loihdit perinteisen herkullisen keittoaterian koko perheelle. Kattilallisesta riittää useammallekin päivälle ja maku vain paranee ajan myötä.

Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.

Beanit® spagettivuokaSuussa sulava puolen tunnin spagettivuoka on täydellinen resepti arjen ruokailuun. Kokeile ja ihastu! Reseptin on luonut Meri-Tuuli Väntsi.

Just Beanit.